1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında

İzmir’de Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında

featured
service

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, bir fabrikaya sığınan yaralı kızıl geyik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi altına alındı. Yapılan incelemelerde, sol ön ayağından ateşli silahla vurulduğu ve ayağında kırık olduğu tespit edilen geyiğin, ameliyat edilerek iyileştirilmesi planlanıyor.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 Ekim tarihinde bir fabrikaya giren yaralı kızıl geyik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak önce bir barınağa götürüldü. Ardından, tedavi edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na sevk edilen hayvan, veteriner hekimler tarafından yapılan detaylı muayeneden sonra operasyona hazırlanıyor.

Veterinerlerden Zorlu Operasyon Hazırlığı

Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, yaralı geyiğin durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaralı kızıl geyik bize getirildi ve hemen anesteziye alıp tedaviye başladık. Röntgen çekildi. Ayakta kırık olduğunu gördük. Yine ateşli silahla yaralanma sonucu ayağında çok sayıda saçmanın olduğunu da tespit ettik. Ayağı çok kötü durumdaydı. Her iki tarafta tenis topu büyüklüğünde çıkıntılar var. Bunların kemik üremesine bağlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

4-5 yaşlarında olduğu tahmin edilen kızıl geyiğin, önümüzdeki hafta ortopedi operasyonuna alınacağını belirten Onur, “Hayvanı anesteziye alıp ortopedi operasyonu yapacağız. Zorlu bir operasyon olacak. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu şekilde doğada yaşadığını tahmin ediyoruz. Kızıl geyiği, sağlığına kavuşturup yeniden doğal yaşam alanına bırakmak istiyoruz. Veteriner hekimler olarak bunu başarabilirsek çok sevineceğiz” ifadelerini kullandı.

Doğal Yaşamına Döndürülmesi Hedefleniyor

Yaklaşık bir buçuk yıldır yaralı bir şekilde doğada yaşam mücadelesi verdiği düşünülen geyiğin ameliyat sonrası doğal yaşamına geri dönmesi hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, hayvanın sağlığına kavuşması için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

İzmir’de Yaralı Kızıl Geyik Tedavi Altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.