1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de “Urla Kart” Tanıtıldı: Dünyaya Örnek Olacağız

İzmir’de “Urla Kart” Tanıtıldı: Dünyaya Örnek Olacağız

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin sosyal ve ekonomik dayanışma ağını güçlendirmek amacıyla başlattığı İzmir Şehir Kart projesinin ilk adımı olan Urla Kart‘ı tanıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla Belediyesi ile iş birliği içinde hayata geçirilen projeyle, İzmir’de yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Dünyanın her tarafında kullanılabilir. Örneğin Urla Kart ile Almanya’da metroya binilebilecek” dedi.

İzmir Şehir Kart projesiyle kent yaşamını kolaylaştıran belediye, Urla Kart sayesinde ilçedeki yurttaşlara çok sayıda avantaj sunuyor. Alışverişlerde indirimlerden sosyal yardımların kullanımına, öğrencilere sağlanan özel imkanlardan esnafa destek kampanyalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacak olan kart, düzenlenen tanıtım töreni ile halka tanıtıldı. Tören, İzmir’in tarihi Tamirhane Binası’nda gerçekleştirilirken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve birçok belediye yetkilisi katılım sağladı.

İzmir’de “Urla Kart” Tanıtıldı: Dünyaya Örnek Olacağız 1

“İnsanların Hayatına Dokunacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla Kart’ın İzmir Şehir Kart Projesi’nin ilçelerdeki ilk uygulaması olduğunu vurgulayarak, “Bu iş birliği bizim için de büyük bir gurur. Selçuk Başkanımızın konuya özel ilgisi ve ısrarıyla ilk olarak Urla’da hayata geçirildi” dedi. Kartın sağlayacağı avantajlardan bahseden Başkan Tugay, “Yurttaşlarımız belediyeler üzerinden halka ulaştırılan sosyal destekleri en pratik şekilde bu kart aracılığı ile kullanabilecek. Bunun ötesinde bir kentte, hemşehriler arasında dayanışmayı, o kentin aidiyet duygusunu geliştirmeyi, esnafına destek olmayı, birlik ve beraberliği teşvik eden bir kart. İnsanların hayatına bir şeyler katacak. Dünyanın her tarafında kullanılabilir. Örneğin Urla Kart ile Almanya’da metroya binilebilecek. Çok güzel bir uygulama” diye konuştu. ifadelerini kullandı.

“Dünyaya Örnek Olacağız”

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ bünyesinde yapılan çalışmalarla İzmir’in teknoloji ve akıllı şehir uygulamalarında öne çıkacağını belirterek, “Bünyesinde parlak insanların çalıştığı kurumumuz, yapay zeka alanında önemli ilerlemeler sağlayacak. Yine akıllı şehirler, dijital teknolojiler gibi alanlarda İzmir’i ileri noktalara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Onlar başarıları ile hem İzmir’e hem Türkiye’ye hem de dünyaya kendi bilim insanlarımıza, kendi mühendislerimize değer verdiğimiz ölçüde neleri başarabildiğimizi de gösterecekler. Tüm şehri buna inanmaya davet ediyoruz. Belediyenin tüm faaliyetlerinde, dünyada her hangi bir yerde yapılan bir şey İzmir’de de yapılabilecek.” dedi.

1 Kasım’da Dağıtım Başlıyor

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Kart’ın yalnızca sosyal destek sunan bir araç olmadığını, aynı zamanda kentin aidiyet duygusunu güçlendireceğini vurguladı. 1 Kasım’dan itibaren kartın dağıtımına başlanacağını belirten Balkan, “Urla Kart ile öğrencilerimize çeşitli avantajlar, kampanyalar sağlarken, adresini Urla’ya taşıyan yeni hemşehrilerimiz ulaşım, restoran, otopark ve kafe gibi birçok belediye hizmetinden indirimli yararlanacak. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’nin sunduğu tüm sosyal yardımlar da bu kart aracılığıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktarılacak” dedi.

Urla Kart’ın Avantajları

Urla Kart, sahiplerine alışverişlerde indirim, belediye hizmetlerinde avantajlar ve sosyal yardımlara kolay erişim gibi birçok kolaylık sağlayacak. Özellikle öğrencilere yönelik özel kampanyalar sunan kart, esnaflara da ekonomik destek sağlamayı hedefliyor. Urla Kart sahipleri, belediye iştiraklerine ait sosyal tesislerde ve anlaşmalı esnaflarda özel indirimlerden faydalanabilecek. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’nin sosyal yardımları da bu kart aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.

İzmir’de “Urla Kart” Tanıtıldı: Dünyaya Örnek Olacağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.