1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de Üniversite Öğrencilerine Ekspres Ulaşım Kolaylığı

İzmir’de Üniversite Öğrencilerine Ekspres Ulaşım Kolaylığı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine yönelik toplu taşıma hizmetlerini genişletiyor. Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte artan öğrenci yoğunluğunu dikkate alan ESHOT, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerindeki öğrenci yurtları ile üniversite kampüsleri arasında daha hızlı ve kolay ulaşım sağlamak amacıyla beş yeni ekspres hattı devreye alıyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanan hatlar, 23 Ekim Çarşamba gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Yeni hatlar sayesinde üniversite öğrencileri, aktarma yapmadan kampüslerine doğrudan ulaşabilecek.

ESHOT’ta Yeni Hat ve Güzergahlar

ESHOT tarafından hizmete alınacak beş yeni ekspres hattın güzergahları ve detayları şöyle:

  • 207 – Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu – Katip Çelebi Üniversitesi Ekspres Hattı: Bayraklı Toplu Konut Alanı’ndaki 4 bin kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndan Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi Balatçık Yerleşkesi’ne doğrudan ulaşım sağlayacak bu hat, 24 kilometrelik bir güzergaha sahip olacak.
  • 208 – Bornova Metro – Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekspres Hattı: Ege Üniversitesi Kampüsü’ndeki yurtlarda kalan öğrencileri Çiğli Anadolu Caddesi’ndeki EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne aktarmasız ulaştıracak. Otobüsler, Çevre Yolu’nu kullanarak hızlı ulaşım sağlayacak.
  • 413 – Ahmet Yesevi Yurdu – DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Ekspres Hattı: Sekiz kilometrelik güzergaha sahip bu hat, Buca’daki KYK Ahmet Yesevi Yurdu ve KYK Ahmet Tatari Yurdu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi arasında doğrudan bağlantı kuracak.
  • 212 – Bostanlı İskelesi – Bornova Metro Ekspres Hattı: Bostanlı İskelesi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi arasında sefer yapacak bu hat, Karşıyaka’dan Ege Üniversitesi Kampüsü’ne gitmek isteyen öğrencilere hizmet verecek.
  • 213 – Bostanlı İskele – Tınaztepe Ekspres Hattı: Karşıyaka’dan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak bu hat, Kuzey Çevre Yolu’nu kullanarak Buca Tınaztepe ile Bostanlı İskelesi arasında hizmet verecek.
İzmir’de Üniversite Öğrencilerine Ekspres Ulaşım Kolaylığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.