1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başlıyor

İzmir’de Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali, bu yıl 3-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Balkan göçmeni nüfusunun yoğun olduğu İzmir’in Gaziemir, Bornova, Buca ve Karşıyaka ilçelerinde yapılacak festivale Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Yunanistan ve Karadağ olmak üzere 6 ülke katılım gösterecek.

İlk olarak 1935 ve 1936 yıllarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden hareketle düzenlenen festival, 2006’dan bu yana her yıl İzmir’de yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen festival, bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Açılış Töreni ve İlk Gün Programı

Festival, 3 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreni ile başlayacak. Ardından saat 17.30’da Gündoğdu Meydanı’nda bir açılış korteji düzenlenecek. Halk oyunu ekiplerinin gösterileri saat 18.30’da yine Gündoğdu Meydanı’nda sergilenecek. Gündoğdu Meydanı, saat 20.00’de ise Gamze Matracı’nın vereceği konsere ev sahipliği yapacak.

Festivalin İkinci Günü: Coşku Dorukta

Festivalin ikinci günü, 4 Ekim Cuma günü İzmirliler için dopdolu bir program sunacak. Saat 18.30’da Buca Hasanağa Bahçesi’nde Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunu ekipleri gösterilerini sergileyecek. Aynı akşam saat 20.00’de Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu konseri İzmirlilerle buluşacak. Karşıyaka Fikri Altay Mahallesi’nde de saat 19.00’da Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan halk oyunu ekiplerinin gösterileri düzenlenecek. Saat 20.00’de ise Rumeli Ekrem konseri yapılacak.

Muhteşem Final ile Festival Sona Eriyor

Festivalin son günü olan 5 Ekim Cumartesi, birbirinden renkli etkinliklerle sona erecek. Gaziemir Festival Alanı’nda saat 18.00’de Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunu ekipleri sahne alacak. Saat 19.30’da ise Balkan Tayfa konseri düzenlenecek. Aynı gün Bornova’da da büyük bir coşku yaşanacak. Bornova Çamdibi Atatürk Parkı’nda saat 18.00’de Bosna-Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan halk oyunu ekiplerinin gösterileri, saat 19.30’da ise Çamdibi Bandosu konseri sahnelenecek.

İzmir’de Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.