1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de Toplu Ulaşımda Kış Dönemi Başlıyor

İzmir’de Toplu Ulaşımda Kış Dönemi Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 9 Eylül Pazartesi günü kış tarifesine geçiş yapacak. ESHOT, Metro ve Tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak, İZDENİZ ise mevcut tarifesine devam edecek.

ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ ve İZTAŞIT’ın da desteğiyle, kış tarifesine geçilmesiyle birlikte otobüs sayısını artırıyor. Yaz aylarında günde ortalama 1480 otobüs sefer yaparken, yeni eğitim dönemiyle bu sayı 1708’e çıkacak. Toplamda 430 hatta, her gün yaklaşık 28 bin sefer yapılacak. Tüm idari personel de sahada görev alacak ve olası kazalara hızlı müdahale edilecek.

Metro ve Tramvay Hatlarında Ek Seferler

Metro ve Tramvay hatlarında sefer sayıları yoğun saatlerde artırılacak. Metro hatlarında hafta içi 3,5 dakikada bir sefer yapılırken, Konak Tramvayı 5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir çalışacak. Ayrıca Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında aktarmasız seferler başlıyor. Alaybey’den başlayan tramvaylar, Çiğli Bölge Hastanesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi gibi duraklara kadar kesintisiz hizmet verecek.

İzmir’de Toplu Ulaşımda Kış Dönemi Başlıyor 1

Mevcut düzende Alaybey – Ataşehir Kavşağı arasında sefer yapan yeşil hattan, kırmızı hat veya mavi hat kullanılarak Çiğli istikametine ulaşılabiliyordu. 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren, Alaybey’den hareket eden tramvaylar,  kesintisiz olarak kırmızı hatta devam edecek.  Böylece; Alaybey – Karşıyaka İskele – Nikah Sarayı – Yunuslar – Bostanlı İskele – Çarşı – Vilayet Evi – Selçuk Yaşar – Atakent – Bilim Müzesi – Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu – Mavişehir – Ataşehir Kavşağı – Semra Aksu – Eski Havalimanı – Yeni Mahalle – Çiğli Bölge Hastanesi – Ata Sanayi – Evka 5 – Katip Çelebi Üniversitesi – İAOSB Nedim Uysal Lisesi – Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı – İAOSB Müdürlüğü – Kemal Baysak – Nihat Karakartal – Nazım Hikmet Ran – Ataşehir Kavşağı – Mavişehir – Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu – Bilim Müzesi – Atakent – Selçuk Yaşar – Vilayet Evi – Çarşı – Bostanlı İskele – Yunuslar – Nikah Sarayı – Karşıyaka İskele – Alaybey duraklarına aynı tramvay ile aktarmasız olarak gün boyunca ulaşılabilecek. 

İZDENİZ’de Mevcut Tarifeye Devam

İZDENİZ Genel Müdürlüğü’ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, mevcut tarifeleriyle iç körfezde hizmet vermeyi sürdürecek. Yoğun saatlerde 15 dakikada bir sefer yapılacak. Toplu taşıma araçlarının güncel sefer programlarına ESHOT’un mobil uygulaması ve resmi internet sitelerinden ulaşılabilir.

İzmir’de Toplu Ulaşımda Kış Dönemi Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.