1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de Sivas Katliamı’nın 31. Yıl Dönümünde Katledilen Aydınlar Anılacak

İzmir’de Sivas Katliamı’nın 31. Yıl Dönümünde Katledilen Aydınlar Anılacak

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümünde, Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydını anmak için özel bir program düzenliyor. Anma etkinliği, 3 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ege 78’liler Demokrasi ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen anma programı, Alevi Bektaşi Federasyonu Ege Bölge Sorumlusu Gülbahar Kaplan ve Ege 78’liler Demokrasi ve Dayanışma Derneği Başkanı Temur Taşdemir’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Programda, video gösterimi, panel, şiir ve müzik dinletisi yer alacak.

İzmir'de Sivas Katliamı’nın 31. Yıl Dönümünde Katledilen Aydınlar Anılacak 1

Ezgiler, Aydınlar İçin Çalacak

Ege 78’liler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan Oğuz’un kolaylaştırıcı olacağı panelde, Avukat Beydağ Tıraş Öneri, Yazar Hidayet Karakuş ile 25. ve 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren Şair-Yazar Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı konuşmacı olarak yer alacak. Panelin ardından, İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Özgür Tiyatro’nun kurucusu Özgür Başkaya tarafından gerçekleştirilecek şiir dinletisi sunulacak. Program, Sivas Katliamı ile ilgili ezgilerin Grup SonDakka tarafından seslendirilmesiyle sona erecek.

İzmir’de Sivas Katliamı’nın 31. Yıl Dönümünde Katledilen Aydınlar Anılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.