1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı

İzmir’de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı

featured
service

İzmir’in Torbalı ilçesi Ayrancılar Barış Manço Caddesi’nde meydana gelen patlama, 5 kişinin hayatını kaybetmesine ve 63 kişinin yaralanmasına yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, patlamanın hemen ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve yaralıları hastanede ziyaret etti.

9 bina hasar gördü

Patlama, saat 15.30 civarında bir binanın zemin katındaki küçük bir işletme olan şırdancıda, tüpten sızan ve biriken LPG gazının patlaması sonucu gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, patlama nedeniyle 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi yaralandı. Patlama, dokuz binanın hasar görmesine ve tahliye edilmesine neden oldu. İzmir Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, olayın tüp patlamasından kaynaklandığı belirtildi.

İzmir'de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı 1

İzmir İtfaiyesi, patlamanın hemen ardından bir merdivenli araç, dört arazöz, bir kurtarma aracı, bir ambulans ve 45 personelle olay yerine hızla ulaştı. İlk müdahalede, binalardaki yaralı ve yaşlı vatandaşlar kurtarıldı. Olay yerine gelen çok sayıda ambulans ise yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri, binaları kontrol ederek yurttaşların güvenliği için kırılan camların temizliğini yaptı. Büyükşehir zabıta ekipleri ise güvenlik amaçlı önlem aldı.

Başkan Tugay: Yaralarımızı Saracağız

Patlama bölgesine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Torbalı Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Tugay, “Vefat eden yurttaşlarımızın ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde önlemlerimizi aldık. Dün orman yangını, bugün patlama nedeniyle çok üzücü olaylar yaşadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm yurttaşlarımızın yanındayız. Yaralarımızı saracağız” dedi.

İzmir'de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı 2

Başkan Tugay, patlamanın Ayrancılar’ın en işlek caddelerinden birinde yaşandığını, hafta sonu olması, bölgede pazarın kurulması ve işyerinin karşısında kahvehane ve pastane bulunması nedeniyle yaralı sayısının yüksek olduğunu vurguladı. Tugay, “3 yurttaşımızın olay yerinde, 2 yurttaşımızın hastanede yaşamını yitirdiğini öğrendik. 5 yaralı yurttaşımız İzmir’deki hastanelerde, 40’ı Torbalı Devlet Hastanesi’nde, 18 kişi ise özel hastanede tedavi görüyor. Valiliğin yaptığı değerlendirmede olayın tüp patlamasından kaynaklandığı belirtildi. 7’si ağır olmak üzere 9 binada hasar var. İlk değerlendirmede binaların taşıyıcı kolonlarında sıkıntı olmadığı, çökme riski olmadığı belirlendi. Kontroller devam ediyor. Güvenlik amaçlı itfaiye ekiplerimiz yurttaşlarımızı binalardan çıkardı. Evlerinde kalamayacak olan yurttaşlarımızı ihtiyaç olması halinde misafir edecek önlemleri aldık. Gerekli tüm ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Patlamanın yarattığı hasar dışında yangın kaynaklı bir hasar, yaralanma yok” dedi.

İzmir'de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı 3

Demir: Elbirliğiyle atlatacağız

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de olayın ardından yaptığı açıklamada, “Çok talihsiz bir kaza. Binaların kolonları da zarar gördü mü diye araştırılacak. Cemil Başkanımız olayın hemen ardından buraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz yurttaşlar için kalacak yer teminiyle ilgili, sosyal destekle ilgili çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. El birliğiyle atlatacağız. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum” diye konuştu.

İzmir’de Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.