1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de Öğrencilerin Barınma Ücretlerine Zam Yok

İzmir’de Öğrencilerin Barınma Ücretlerine Zam Yok

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik sosyal tesislerindeki barınma ücretlerinde bu yıl da artış yapmayacağını duyurdu. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın kararı doğrultusunda, gençler geçen yılki fiyatlarla konaklama imkanına sahip olacak.

Ekonomik zorluklar ve yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesis ücretlerinde zam yapılmadı. İZELMAN AŞ bünyesindeki sosyal tesisler, bu yıl 72 kız ve 108 erkek öğrenciye kapılarını açacak. Öğrenciler, geçtiğimiz yıl uygulanan aylık 2.000 TL’lik ücretle konaklamaya devam edecekler. Kayıt işlemleri ise tamamlandı.

Şehir Dışından Gelen Öğrencilere Öncelik

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Karşıyaka’da yer alan sosyal tesisleri, yeni eğitim-öğretim yılında da üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunacak. Yenilenen ve tadilat yapılan tesislere, şehir dışından üniversiteyi kazanarak İzmir’e yerleşecek olan öğrenciler, belirlenen kapasite ve kriterlere göre kabul edilecek. Karşıyaka’daki İZELMAN AŞ Örnekköy Sosyal Tesisleri kız öğrencilere, Buca Sosyal Tesisleri ise erkek öğrencilere hizmet verecek.

Başkan Dr. Cemil Tugay, gençlerin ekonomik krizden etkilenmemesi adına bu kararı aldıklarını vurgulayarak, “Öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm üretmek için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz,” dedi.

İzmir’de Öğrencilerin Barınma Ücretlerine Zam Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.