1. Haberler
  2. Spor
  3. İzmir’de Kız Futbol Turnuvası Başladı

İzmir’de Kız Futbol Turnuvası Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliği ile düzenlenen U13-U15 Kız Futbol Ligi başladı. Turnuvada U13 klasmanında 9, U15 klasmanında ise 12 yakım mücadele edecek. Toplamda 21 takımın mücadele edeceği turnuva 10 Temmuz’da sona erecek ve bir de ödül töreni düzenlenecek.

Kız çocuklarının spora katılımını teşvik etmek amacıyla İzmir’de bulunan kız futbol takımları arasında düzenlenen turnuvanın ilk gününde, U15 Kızlar Ligi A Grubu’nda Menemen Gençlik Spor-Bergama Gençlerbirliği, U15 Kızlar Ligi B Grubu’nda Bornova Hitab Spor-Canlı Spor, U15 Kızlar Ligi C Grubu’nda Karşıyaka Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Merkez Spor ile Soma Zafer Spor ve Gençlik takımları sahaya inerek kıyasa mücadele etti. Tribünlerde ise aileler çocuklarına destek oldu.

Turnuvaya katılan sporcular görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Benimle gurur duyuyorlar”

Menemen Gençlik Spor takımı oyuncusu Sabriye Şahin: “Futbola ilk başladığımda ailemin biraz tepkisi olmuştu. Benim gelişimimi gördükçe destek oldular. Akrabalarım da dahil olmak üzere maça çıktığımda benimle gurur duyuyorlar”

İzmir'de Kız Futbol Turnuvası Başladı 1

“En büyük destekçim abim”

Turnuvaya katılan başka bir futbolcu Göksu Tosun ise en büyük destekçisinin ağabeyi olduğunu söylerken takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu belirtti. Tosun başkanlarının ve hocalarının hep yanlarında olduğunu ifade ederek, “Zaman zaman yenilsek de modumuz hep yüksek olur” diye konuştu.

‘’Kadın futbolunun ilerleyeceğini düşünüyorum’’

Kız kardeşine destek vermek için gelen Karya Türkol ise, “Kadın olarak her şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kadın futbolunun ilerleyeceğini düşünüyorum. Burada kız takımlarını rekabet ederken görünce mutlu oluyoruz. Futbol kadınların da başarılı olabileceği bir spor ve daha çok yaygınlaşıp, gelişmeli” ifadelerini kullandı.

İzmir’de Kız Futbol Turnuvası Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.