1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de Gençİz Fest Coşkusu Başladı

İzmir’de Gençİz Fest Coşkusu Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’e ilk kez gelen 18-30 yaş arası gençlerle kentte yaşayan gençleri bir araya getirmek amacıyla düzenlediği Gençİz Fest 2024, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı. İki gün sürecek olan festival, gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlk gününde spor etkinliklerinden sanat atölyelerine, stand-up gösterilerinden müzik performanslarına kadar birçok renkli aktiviteye sahne olan festivalde, gençler hem eğlenceli vakit geçirdi hem de yeni dostluklar kurma fırsatı buldu.

Festivalin en dikkat çeken anlarından biri “Anlatan Adam” stand-up gösterisi ve gençlerin büyük ilgisiyle karşılanan Fondip konseriydi. Etkinlik alanını dolduran katılımcılar, çeşitli atölye çalışmaları, spor aktiviteleri ve teknolojiye yönelik yenilikçi sunumlar gibi birçok farklı alanda kendini keşfetme imkanı yakaladı.

Festivale katılan üniversite öğrencisi Koral Mercan, etkinliklerin çok keyifli geçtiğini ifade ederek, “Basketbol oynadık, çok keyifliydi. Gençlere yönelik bu tür etkinlikler devam etmeli. Eğlenceli aktiviteler sosyalleşmemizi sağlıyor” dedi.

İzmir’de Gençİz Fest Coşkusu Başladı 1

“Başkanımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”

Mardin’den gelen Mehmet Ali Ece, festivalin sosyal medyada duyurusunu görüp başvurduğunu belirtti. “Ben Mardin’den geldim. Sosyal medyada festivalin duyurusunu gördüm, başvurdum ve arkadaşım ile buraya geldim. Çok güzel bir ortam, çok eğlendim. Arkadaşlarımla oynayacağımız çok sayıda oyun var. Çekilişlere katıldık. Bu etkinliği düzenlediği için Başkanımıza ve belediyenin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Festivale katılan Buket Nur Süslü ise, “Adı festival ama tam bir karnaval havası var. Bir yandan oyunlar oynuyoruz diğer yandan yemek yiyor, eğleniyoruz. Konser var. Arkadaşlarımı da burada gördüm. Gençlerin ihtiyacına cevap veren bir etkinlik bu bence. İzmir’i seviyorum” ifadelerini kullandı.

“Görünce hemen gelmek istedik”

Etkinlik alanındaki coşkulu kalabalık arasında yer alan Şeyma İşel, “Festivali belediyenin instagram sayfasından duyunca hemen gelmek istedik. Çok güzel bir ortam. Yaşıtlarımızla çok eğleniyoruz. Birçok şeyi düşünmüşler. Sadece gelip eğlenebileceğimiz değil ödüller kazanabileceğimiz bir ortam; çok keyif alıyorum. Tebrik ediyorum. Keşke bu tür ücretsiz etkinlikler daha fazla olsa. Bu ekonomik koşullarda böyle etkinliklere ihtiyacımız var” dedi.

Sanat, spor ve müzik dolu bir festival

Gençİz Fest, 23 Ekim Çarşamba günü de devam edecek. 16.00 ile 00.00 saatleri arasında sürecek olan etkinlikte, atölye çalışmaları, spor deneyim alanı, kampstation, Red Bull Event Car DJ ve back to school etkinlikleri yer alacak. 19.00-21.00 saatleri arasında Red Bull DJ performansı, ardından 21.00-23.00 saatlerinde İkiye On Kala konseri ve ikramlar gençlerle buluşacak. Festival süresince “Yüzde 100” oyun alanı da katılımcılara açık olacak.

İzmir’de Gençİz Fest Coşkusu Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.