1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de 9 Eylül’de Halul Levent Konseri

İzmir’de 9 Eylül’de Halul Levent Konseri

İzmir, 9 Eylül’de kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Yürüyüşü, Fener Alayı ve Haluk Levent konseri gibi etkinliklerle şehirde bayram havası esecek. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tüm İzmirlileri bu özel günün coşkusuna katılmaya davet etti.

featured
service

İzmir, 9 Eylül’de kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü görkemli bir programla kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler sabah Zafer Yürüyüşü ile başlayacak ve gün boyunca devam edecek. İzmirliler, akşam düzenlenecek Fener Alayı ve Haluk Levent konseriyle coşkulu bir günü tamamlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmirlileri etkinliklere davet ederek, “İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül 1922, Türkiye’nin talihinin döndüğü tarihtir. 102. yılında İzmir’in kurtuluş, cumhuriyetin kuruluş bayramı 9 Eylül kutlu olsun! Zafer Yürüyüşü ile başlayacak 9 Eylül kutlamaları gün boyu devam edecek. Tüm İzmirlileri bayraklarıyla bu coşkuyu birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Gelin, 9 Eylül’ü İzmir’e yakışan bir görkemle kutlayalım” dedi.

Zafer Yürüyüşü ile Başlayacak

9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak Zafer Yürüyüşü, Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı güzergâhında gerçekleştirilecek. Yürüyüşte 350 metrelik dev bir Atatürk posteri taşınacak ve İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu korteje eşlik edecek. Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapılacak.

İzmir'de 9 Eylül'de Halul Levent Konseri 1

Hükümet Konağı’nda Bayrak Töreni

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri, saat 10.30’da Hükümet Konağı’na ulaşacak ve Yüzbaşı Şerafettin’i canlandıran bir asker tarafından Türk bayrağı göndere çekilecek.

Saat 11.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek kutlamalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu sahne alacak. Zeybek gösterisinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu tarafından marşlar çalınacak.

İzmir Haluk Levent Konseri Ne Zaman?

Kutlamalar akşam saatlerinde Fener Alayı ile doruğa ulaşacak. 20.15’te başlayacak Fener Alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Kültürpark Lozan Kapısı’na kadar sürecek. Yürüyüşte 350 metrelik Türk bayrağı taşınacak. Gece, Haluk Levent’in saat 21.00’de Kültürpark Çim Alanı’nda vereceği konser ile sona erecek.

“İzmir’in Kurtuluş Bayramı” Sergisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “İzmir’in Kurtuluş Bayramı” sergisi de 9 Eylül’de Vasıf Çınar Meydanı’nda saat 16.00’da açılacak. Sergi, 1923’ten itibaren “Kurtuluş Bayramı” olarak kutlanan 9 Eylül’ün ilk yıllarındaki coşkusunu, dönemin gazete manşetleri ve fotoğraflarıyla ziyaretçilere sunacak.

İzmir’de 9 Eylül’de Halul Levent Konseri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.