1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de 8 saatte 86 yangın… Özel, yanan ormanlık alanı ziyaret etti

İzmir’de 8 saatte 86 yangın… Özel, yanan ormanlık alanı ziyaret etti

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Selçuk’ta çıkan orman yangınından etkilenen alanları ziyaret ederek bilgi aldı. Yangın söndürme çalışmalarında görev alan ekiplerle ve yangından zarar gören vatandaşlarla buluşan Özel, “Her bir metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur” dedi.

Ziyaret sırasında Özel’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç eşlik etti. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, yangınlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve yangınlara 155 araç ve 350 personelle müdahale ettiklerini belirtti.

İzmir'de 8 saatte 86 yangın... Özel, yanan ormanlık alanı ziyaret etti 1

8 Saatte 86 Yangın Çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz, hafta sonu boyunca İzmir’de toplam 255 yangın çıktığını ve bunlardan 21’inin orman yangını olduğunu açıkladı. Cumartesi günü 8 saat içinde 86 yangın çıktığını ve bunların 6’sının ot yangını olarak başlayıp ormanlara sıçradığını belirtti. Selçuk’ta çıkan yangının 350 hektarlık bir alanı etkilediğini ve Manisa, Bursa, Muğla, Aydın itfaiyelerinin yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini vurguladı.

“Ege’nin Dört Bir Yanından Yardım Geldi”

Diğer illerden gelen itfaiye personeline teşekkür eden Özgür Özel, “Ege’nin neredeyse tüm illerinden buraya çok önemli yardımlar geldi, önemli bir dayanışma örneği gösterildi. Yangın sabaha karşı kontrol altına alındı, halen soğutma çalışmaları sürüyor. Burada yaşayanların piknik yaptığı ve nefes aldığı bir alanı kaybetmiş durumdayız. Her bir ağaç önemli ama bu alandaki tüm canlı yaşamını kaybediyoruz. Bir daha böyle bir kızılçam ormanının oluşması 50 yıl sürecek. Her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda sorumluluğu var” dedi.

İzmir'de 8 saatte 86 yangın... Özel, yanan ormanlık alanı ziyaret etti 2

Yangınlarla mücadelede ortak akıl ve ortak iradenin önemine dikkat çeken Özgür Özel, “Her bir metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur. Her bir çam ağacı ve makilik arazi bu memlekete bizim borcumuzdur. O yüzden hem imar planlarında hem şehirlerin genişlemesinde hem de orman yangınlarına karşı tedbir ve mücadelede pozisyonumuz kırmızı alarm pozisyonudur. Bunu partimin genel başkanı sıfatıyla yanmış bir ormanda, yüreği yanmış yöneticilerimin arasında bir kez daha ifade etmek istiyorum. Merkezi idaredeki muhataplarımızı birlikte çalışmaya ve ortaklaşmadan korkmamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Torbalı’daki Patlama

Torbalı’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen ve yaralılara acil şifalar temenni eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, soruşturma ile ilgili tüm deliller toplandıktan ve çalışmalar normalleştikten sonra bölgeyi ziyaret edeceğini açıkladı.

İzmir’de 8 saatte 86 yangın… Özel, yanan ormanlık alanı ziyaret etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.