1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de 500 Fidan Doğaya Kazandırılacak

İzmir’de 500 Fidan Doğaya Kazandırılacak

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre bilincini artırmak amacıyla Karşıyaka sahilinde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Sivil toplum örgütleri ve otizmli çocukların da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, kısa sürede 1 ton atık toplandı. Toplanan bu atıkların geri dönüştürülmesiyle elde edilecek gelirle, yanan ormanlık alanlara 500 fidan dikilecek.

Fidanlar Yanan Ormanlarda Hayat Bulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen temizlik etkinliği, çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. Toplanan atıklar geri dönüşüm tesislerine gönderilirken, geri dönüştürülen bu atıklardan elde edilecek kaynakla alınacak 500 fidan, yanan orman alanlarına dikilecek. Böylelikle hem çevre temizliğine katkı sağlanacak hem de doğaya yeniden hayat verilecek.

“Kirletmemeyi Öğrenmeliyiz”

Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Kent Temizliği Şube Müdürü Ercan Yıldırım, çevre temizliği konusunda yurttaşların da desteğiyle önemli bir farkındalık yaratabileceklerini söyledi. Yıldırım, “Çevre kirliliği dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ciddi bir sorun. Bunu yurttaşlarımızla iş birliği yaparak çözebiliriz. Kirletmemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Evlerimize gösterdiğimiz hassasiyeti; sokaklarımıza, caddelerimize de göstermemiz gerekiyor. Yurttaşlarımızla iş birliği yaparak bu sorunu hep birlikte çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Duyarlılık çağrısında bulundular

Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nde biyolog olarak görev yapan İlkem Ceylan Candan ise “Buradan toplayacağımız atıklar, gelecek günlerde fidana dönüşecek. Yanan ormanlarda fidan dikimi yapacağız ve atıklarımızın dönüştüğünü göreceğiz. İlerde çocuklarımıza ‘Yanan bölgeler, şehirden toplanan atıklar sayesinde yeniden yeşerdi’ diyeceğimiz bir dünya bırakacağız” ifadelerini kullandı. Temiz Atık Derneği Başkanı Esra Kara da temiz bir çevrenin önemine değinerek, şunları söyledi: “Çöpleri görüyoruz ve çekip gidiyoruz. Bunu yapmamalıyız. O atığı yerden alıp doğru yere atsak. Bunu başarabilirsek, ülkemiz tertemiz olur. Türkiye zaten cennet gibi bir yer. Böylece daha da güzel olur.”

“Çevremiz temiz olmazsa her şey ölür”

Temizlik seferberliğine katılan özel bireylerden 9 yaşındaki Mert Karataş, sözleri ile herkesi duygulandırdı. Karataş, “Eğer çevremiz temiz olmazsa, her şey ölür. Dünyamız yaşanmaz hale gelir. Bunu unutmayın ve siz de dünyamızı temiz tutun” dedi.

İzmir’de 500 Fidan Doğaya Kazandırılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.