1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başladı

İzmir’de 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali, renkli görüntüler ve coşkulu bir atmosferle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Meclis Başkan Vekili Altan İnanç ve konuk ülkelerden gelen temsilciler katıldı. Festivalde sahne alan halk dansları ekipleri, İzmirlilere unutulmaz anlar yaşattı.

“Bu Geleneği Yaşatmaya Çalışıyoruz”

Festivalin açılışında konuşan Başkan Cemil Tugay, İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliklerine vurgu yaparak, bu mirası dünya ile paylaşma isteklerini dile getirdi. Tugay, “İzmir’de yaşayan farklı kültürlerin bize bıraktığı iz, kültürel bir zenginlik. Bu zenginliği dünya ile paylaşma konusunda çok istekliyiz. Bizim Cumhuriyetimizin kurucusu olan, hepimizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Balkan topraklarında doğan bir Türk’tür. Atatürk’ün öncülüğünde Balkan Festivali 1935 yılında İzmir’de düzenlendi. Onun emeği ile bu festival gerçekleşti. Uzun yıllar sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi bu geleneği yeniden canlandırdı. Şimdi düzenli olarak bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

İzmir’de 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başladı 1

Festivalin İkinci Günü Coşkuyla Devam Edecek

Festivalin ikinci gününde Buca Hasanağa Bahçesi’nde Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunları ekipleri sahne alacak. Gösteriler saat 18.30’da başlayacak, ardından saat 20.00’de Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu konseri düzenlenecek. Aynı gün, Karşıyaka Fikri Altay Mahallesi’nde saat 19.00’da Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan gelen halk oyunu ekiplerinin gösterileri sergilenecek, ardından saat 20.00’de Rumeli Ekrem konseri İzmirlilerle buluşacak.

Festivale Muhteşem Final

5 Ekim Cumartesi günü ise festivalin finali büyük bir coşkuya sahne olacak. Gaziemir Festival Alanı’nda saat 18.00’de Kuzey Makedonya, Yunanistan, Karadağ ve Türkiye’den halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyicilerle buluşacak. Ardından saat 19.30’da Balkan Tayfa konseri düzenlenecek. Aynı gün Bornova Çamdibi Atatürk Parkı’nda Bosna Hersek, Bulgaristan ve Kosova’dan halk oyunu ekipleri sahne alacak, saat 19.30’da ise Çamdibi Bandosu’nun konseriyle festival sona erecek.

İzmir’de 18. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.