1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Yol Arkadaşları Arıyor

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Yol Arkadaşları Arıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), kadrosunu genişletmek amacıyla 36 yeni personel alımı yapacak. 20 oyuncunun yanı sıra sahne amiri, kondüvit-efektör, sahne makinisti ve sahne ışıkçısı gibi çeşitli pozisyonlarda yeni isimler eklenerek tiyatronun gücüne güç katılacak. Başvurular ise 27 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

1 Ekim 2021’de perdelerini açarak dört sezondur İzmir’in kültür ve sanat yaşamına katkı sağlayan İzBBŞT, Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü’nün öncülüğünde daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Yeni alınacak personel için yapılacak sınavlar, adayların yeteneklerine ve alanlarına uygun olarak gerçekleştirilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından sınav süreci başlayacak ve kazananlar İzmir Şehir Tiyatroları ailesine katılacak.

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Yol Arkadaşları Arıyor 1

20 Yeni Oyuncu Aranıyor

İzBBŞT, repertuvarını ve sahnelediği oyunların sayısını artırma hedefi doğrultusunda 20 yeni oyuncu alacak. Aday oyunculardan üniversite ya da konservatuvarların oyunculuk ana sanat dalından mezun olmaları ve 36 yaşından gün almamış olmaları şartı aranacak. Adaylar şan, dans ve sahne performansı gibi farklı kategorilerde sınavlara tabi tutulacak. Şan sınavında kulak, ritim ve ses niteliği, dans sınavında hareket ve bedensel esneklik değerlendirilecek. Sahne sınavında ise adaylardan bir dram ve bir komedi parçası sergilemeleri istenecek.

Ayrıca, İzmir Şehir Tiyatroları “sahne amiri”, “grafiker”, “kondüvit-efektör”, “sahne makinisti”, “aksesuarcı”, “sahne ışıkçısı” ve “erkek sahne kostümcüsü” gibi pozisyonlarda da personel alımı yapacak. Sınavlar, alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Yol Arkadaşları Arıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.