1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Sezona ‘Kapalı Gişe’ Başladı

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Sezona ‘Kapalı Gişe’ Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 2024-2025 sezonunu büyük bir ilgiyle beklenen “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyunu ile açtı. İsmet İnönü Sahnesi’nde gerçekleşen prömiyer gösterimi, İzmirli tiyatroseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yeni sezonun açılışı, İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü’nün yönetiminde gerçekleşti. Oyuncular ve orkestra, gösteri boyunca izleyicilerden büyük beğeni topladı. Gösterim sırasında sık sık alkışlarla kesilen performans, İzmir’de unutulmaz bir akşam yaşattı.

Gösterimin ardından konuşan İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Böyle bir dekoru düşünmek ve üretmek çok zor. Önümüzdeki çok sınırlı zamanda, bu dekoru sizin için yeniden yapma imkanımız yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İŞT) Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever ve Müdürümüz Oytun Askeroğlu’nun müthiş katkıları ile bu dekor buraya geldi. Kendilerine teşekkür ederiz”

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Sezona 'Kapalı Gişe' Başladı 1

“Hoş geldin Levent Üzümcü”

Oyunun yazarı ve yönetmeni Cengiz Toraman da bir kişinin yurdundan edilmesinin ne denli büyük bir acı olduğunu dile getirerek, “Bu oyunu Levent Üzümcü oynar diye düşünerek yazmamıştım. Oyunda, ‘Yurdundan edilmek en büyük acıdır, insan bu kadar acıya dayanamaz. Demirden bir dağ olsa bu acı yakar, eritir, kül eder’ yazmışım. Levent’in İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan atılmasının ardından, geri dönüşü bu oyunla olmuştu. Biliyorsunuz oyuncunun yurdu sahnedir. Bu prömiyer aynı zamanda bir İzmirli’nin yuvasına kavuşmasının da kutlanmasıdır. Hoş geldin Levent Üzümcü,” dedi.

Tiyatroseverlerden Büyük İlgi

İzmir Şehir Tiyatroları’nın yeni sezona kapalı gişe başlaması, tiyatroseverler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyununun 3-4-5 Ekim ile 17-18-19 Ekim tarihlerindeki biletleri günler öncesinden tükendi. İzmirli izleyiciler, oyunun derin temalarını ve güçlü oyuncu performanslarını övgüyle karşıladı.

Gösterim sonrasında izleyicilerden Fatma Kara, oyun sırasında duygusal anlar yaşadığını belirterek, “Topraklarından kaçıp gelen annemi hatırlayıp dakikalarca ağladım. Beni buraya oğlum gönderdi, iyi ki gelmişim, iyi ki görmüşüm, iyi ki Şehir Tiyatroları var. Harika bir geceydi,” dedi. Şengül Nişancı ise İzmirli tiyatroseverlere, sezon boyunca İzBBŞT’ye destek çağrısı yaparak, “Tiyatromuzu yalnız bırakmayalım,” mesajını verdi.

Oyun Hakkında

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi”, demirci ustası Deli Rüstem ve oğlu Cemal’in Girit’ten İstanbul’a, Çanakkale’ye ve nihayet Ayvalık’a uzanan masalsı hikâyesini konu alıyor. Başrollerini Levent Üzümcü ve Ferahi Aksavaş-Melis Caba’nın paylaştığı oyunun biletleri, İzBBŞT Bilet Gişeleri ve kultursanat.izmir.bel.tr adresi üzerinden temin edilebiliyor.

İzmir Şehir Tiyatroları Yeni Sezona ‘Kapalı Gişe’ Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.