1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Okul Servislerine Sıkı Denetim

İzmir Okul Servislerine Sıkı Denetim

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla servis araçlarını titizlikle incelemeye aldı. Yapılan denetimler sonucunda, belirlenen kriterlere uymayan 32 servis işletmecisine 2 bin 52 lira para cezası uygulandı.

Denetimler, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve servis yönetmeliklerine uygunluk açısından yapılırken, şoför tanıtım kartı, çalışma ruhsatı, rehber personel, yangın tüpü, emniyet kemeri gibi çeşitli unsurlar tek tek kontrol edildi. Zabıta ekipleri, eksik veya fazla koltuk bulunduran, şoför tanıtım kartı olmayan ve yasal yönetmeliklere aykırı olan araçlara cezai işlem uyguladı. Özellikle öğrenci güvenliğini riske atan fazla öğrenci alımı gibi durumlara karşı velilerin dikkatli olması istendi.

“Şoför Tanıtım Kartı Zorunlu”

Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, öğrencilerin güvenliği için denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek, servislerdeki önemli kriterler hakkında bilgi verdi. Toprakdeviren, “Servislerde ruhsat ve şoförlerin tanıtım kartlarına bakıyoruz. Şoförlerin tanıtım kartları mutlaka bulunmak zorunda. Yangın söndürme tüpünün tarihinin geçmemiş olması gerekiyor. Koltuk sayılarına da bakıyoruz. Araçta fazla öğrenciye müsaade etmiyoruz. Ayakta yolculuk yapılması kesinlikle yasak. Veliler, fazla öğrenci alınması durumunda emniyete veya bize haber verebilir. Amacımız çocukları korumak ve onların güvenli seyahat etmelerini sağlamak” dedi.

İzmir Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.