1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Kent Kitaplığı: Kentin Tarihi ve Kültürel Mirasını Geleceğe Taşıyan Yayıncılık Markası

İzmir Kent Kitaplığı: Kentin Tarihi ve Kültürel Mirasını Geleceğe Taşıyan Yayıncılık Markası

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çeyrek asırlık yayıncılık deneyimini “İzmir Kent Kitaplığı” markasıyla sürdürüyor. Kentin tarihini, kültürel ve toplumsal mirasını akademik bir bakış açısıyla ele alan bu yeni marka, hem yerel hem ulusal çapta geniş bir yelpazeye sahip akademik eserleri okurların ilgisine sunacak.

İzmir Kent Kitaplığı, Türkiye ve İzmir’in tarihine, arkeolojisine, sosyolojisine ve sanat tarihine dair yerli ve yabancı araştırmacıların çalışmalarına yer vererek, kamu yayıncılığının yeni adresi olmayı hedefliyor. Yayınlar, İzmir’in tarihi, toplumsal ve kültürel mirasına odaklanmakla kalmayıp, geleceğin okurları olan çocuklara yönelik eserlerle de zenginleşecek. Türkçeye kazandırılan ve ilk kez yayımlanacak eserler de önemli bir yer tutacak.

Yayın Kurulu Çalışmalarına Başladı

Akademisyen ve araştırmacıların yer aldığı İzmir Kent Kitaplığı Yayın Kurulu, başkanlığını araştırmacı Aybala Yentürk’ün yaptığı bir ekip tarafından yönetiliyor. Yayın kurulunda, Prof. Dr. Cumhur Tanrıver, Prof. Dr. İpek Akpınar, Doç. Dr. Gürhan Yellice, Dr. Erkan Serçe, APİKAM Müdürü Dr. Serhan Kemal Saygı ve şair-yazar Asuman Susam gibi alanında uzman isimler yer alıyor. Akademisyen ve araştırmacılar, İzmir Kent Kitaplığı yayınları arasında yer almak için başvurularını [email protected] adresine yapabilecekler.

İzmir Kitap Fuarı’nda Okurlarla Buluşuyor

İzmir Kent Kitaplığı’nın yeni yayınları, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak. Hem akademisyenler hem de meraklı okurlar için önemli bir kaynak oluşturacak olan bu yayınlar, İzmir’in tarihi ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

İzmir Kent Kitaplığı: Kentin Tarihi ve Kültürel Mirasını Geleceğe Taşıyan Yayıncılık Markası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.