1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Cumhuriyet Bayramı’nı Görkemli Etkinliklerle Kutlayacak

İzmir Cumhuriyet Bayramı’nı Görkemli Etkinliklerle Kutlayacak

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılını görkemli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 350 metrelik dev Türk bayrağıyla yürüyüş düzenlenecek, çok sayıda konser ve gösteri İzmirlilerle buluşacak. Başkan Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak, İzmirlileri bu büyük kutlamaya davet etti.

Başkan Dr. Cemil Tugay, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük bayram’ olarak miras bıraktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kentin dört bir yanında coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 101’inci yılında aynı inanç ve gururla, 7’den 70’e tüm yurttaşlarımızla meydanlarda olacağız” diyerek tüm İzmirlileri coşkuya ortak olmaya çağırdı.

28 Ekim’de Çelenk Sunma Töreniyle Başlayacak

Kutlamalar, 28 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak. İzmir Valiliği’nin öncülüğünde yapılacak 101. Yıl Etkinliği, saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

29 Ekim günü ise Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalar saat 10.30’da geçit töreniyle başlayacak. Tören sırasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu, 29 Ekim günü Fahrettin Altay, Konak, Çankaya ve Bornova metro istasyonlarında marşlar çalarak yolculara bayrak dağıtacak. Bu özel etkinlik 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

İzmir Cumhuriyet Bayramı’nı Görkemli Etkinliklerle Kutlayacak 1

Cumhuriyet coşkusunu gökyüzüne taşıyacak olan Türk Yıldızları, 29 Ekim günü saat 17.30’da Gündoğdu Meydanı’nda gösteri yapacak. Nefes kesen gösteri, İzmirlilere unutulmaz bir an yaşatacak.

350 Metrelik Bayrakla Fener Alayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda 350 metrelik dev Türk bayrağı ile fener alayı düzenlenecek. Konak Saat Kulesi önünde saat 19.45’te başlayacak kortej, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Altınordu, Göztepe gibi kulüplerin katılımıyla Alsancak’a doğru ilerleyecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki havai fişek gösterisi ise saat 20.30’da kutlamalara renk katacak.

Saat 18.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Çoksesli Cumhuriyet Koroları konserinde, SmyrnAcapella, Selluka Kadınlar Korosu ve İzmir Barosu Korosu gibi birçok koro sahne alacak. Konserin şefliğini Halil İbrahim Aydın üstlenecek.

Cumhuriyet Kupası ile Minik Futbolcular Sahada

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Cumhuriyet Kupası, 27 Ekim’de U12 erkek futbol takımlarının katılımıyla Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi’nde yapılacak. Urla Belediyespor, Buca Belediyespor gibi kulüplerin mücadele edeceği turnuva, saat 10.00’da başlayacak.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde 30 Ekim’de “Cumhuriyet Dönemi’nde İzmir’de Toplumsal Değişim ve Siyaset” konulu panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Dr. Serhan Kemal Saygı’nın yapacağı panelde Prof. Dr. Fevzi Çakmak ve Doç. Dr. Hasan Taner Kerimoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

İzmir Cumhuriyet Bayramı’nı Görkemli Etkinliklerle Kutlayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.