1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Çocuk Meclisi’nde Yeni Dönem Başlıyor

İzmir Çocuk Meclisi’nde Yeni Dönem Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Çocuk Meclisi’nin yeni dönem başvurularını başlattı. 4-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek başvurular, 9-14 yaş arası İzmir’de yaşayan çocuklar için açık olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği meclis, çocuklara kent yönetimine katılma fırsatı sunuyor. Başvurular, belediyenin resmi web sitesi www.izmir.bel.tr ve www.bizizmir.com üzerinden yapılabilir. Ayrıca kentin çeşitli noktalarındaki duyuru afişlerinde yer alan QR kodları okutarak da başvuru yapılabilecek. İnternet erişimi olmayan çocuklar ise İzmir Çocuk Merkezlerinden başvuru formuna ulaşabilecek.

Çocuklar Yerel Yönetimde Etkin Özne Oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk dostu kent olma hedefi kapsamında, çocuklar için güvenli oyun alanları, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi projeler üretiliyor. Belediye, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi temel ilkeleri doğrultusunda hareket ederek, çocukların eşitlikçi bir ortamda, düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir zemin oluşturmayı amaçlıyor. İzmir Çocuk Meclisi, bu doğrultuda çocukları yerel yönetim mekanizmasına dâhil ederek onların kentte etkin birer özne olmalarını sağlıyor.

Çocuklar Komisyonlarda Çalışıyor, Fikir Üretiyor

Mecliste görev alan çocuklar, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet, iklim krizi, hayvan hakları, sosyal medya kullanımı gibi birçok farklı alt başlıkta komisyonlar oluşturarak fikir üretiyor ve projeler geliştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile düzenlenen meclis toplantılarına katılarak aldıkları kararları belediyenin ilgili birimlerine iletiyorlar.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, 232 293 96 80 numaralı telefonu arayabilirler.

İzmir Çocuk Meclisi’nde Yeni Dönem Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.