1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir’den Hem Üreticiye Hem De Tüketiciye Destek

İzmir Büyükşehir’den Hem Üreticiye Hem De Tüketiciye Destek

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zor günler geçiren Kavacık üzüm üreticilerinin imdadına yetişti. Satışta yaşanan sıkıntılar nedeniyle ürünlerini pazarlamakta zorlanan üreticilere destek olmak amacıyla kooperatif üzerinden 10 ton coğrafi işaretli Kavacık üzümü satın alındı. Büyükşehir Belediyesi, bu üzümü 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye dağıtarak hem üreticilere hem de dar gelirli vatandaşlara yardımcı oluyor.

Bir firma ile alım anlaşması yaptıktan sonra satış sözleşmesinden vazgeçilmesi üzerine mağdur olan Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, yaş üzümü elden çıkaramama tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Üreticilerin mağduriyetini gidermek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatiften 10 ton yaş üzüm satın alarak, bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmaya başladı.

İzmir Büyükşehir'den Hem Üreticiye Hem De Tüketiciye Destek 1

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Özkan, yaşanan mağduriyeti, “Çalıştığımız firma için hazırlığımızı yaptık. Üzüme ‘bismillah’ derken almayacaklarını belirttiler. Üzümle baş başa kaldık. Saklanacak bir meyve değil. Kurutma tesisimiz yok. Üretici mağdur. Kooperatif olarak biz de mağduruz. Büyükşehir Belediye’mizden istekte bulunduk. Ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için 10 ton satın aldı. Çok büyük bir fayda oldu. Üreticinin yüzü güldü. Büyükşehir Belediye’mize çok teşekkür ediyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmayla 10 ton yaş üzüm, 3 bin 300 ihtiyaç sahibi haneye ulaştırılıyor. Üzüm dağıtımının 10 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yardım kampanyasını yürüten ambar şefi Seydullah Güner, süreci şöyle özetledi:

“Yerel tarımı ve çiftçilerimizi destekliyoruz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay önderliğinde yürütmüş olduğumuz bir yardım politikamız var. 10 ton yaş üzüm aldık. Sosyal yardım listemizde olan ihtiyaç sahibi 3 bin 300 vatandaşımıza dağıtılacak. Günlük 1 ton gelecek ve hemen dağıtacağız. 10 günde dağıtımı tamamlarız.”

İzmir Büyükşehir’den Hem Üreticiye Hem De Tüketiciye Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.