1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Hırvat-Türk Dostluk Ödülü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Hırvat-Türk Dostluk Ödülü

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hırvatistan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesine katkıları dolayısıyla Hırvat-Türk Dostluk Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Ödülü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay adına, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay aldı.

Hırvat-Türk Dostluk Derneği’nin her beş yılda bir düzenlediği ödül töreni, derneğin 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. 2024 yılı ödülleri için beş kurum, Hırvat ve Türk halkları arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine yaptıkları katkılar nedeniyle ödüllendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, Hırvat kültürel mirasının tanıtılması ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çabaları dolayısıyla bu ödüle layık görülen beş kurumdan biri oldu.

İzmir’in Katkıları Ödülle Taçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü, Zagreb’de düzenlenen törende Başkan Dr. Cemil Tugay adına alan Prof. Dr. Pınar Okyay, törende Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh’e Başkan Tugay’ın kişisel mesajını iletti ve İzmir’i sembolize eden bir hediye sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Hırvat-Türk Dostluk Ödülü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.