1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası yangın ve acil durumlar karşısında personelini hazırlıklı hale getirmek amacıyla Kültürpark’taki hizmet birimlerinde geniş kapsamlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Heyecan dolu anların yaşandığı tatbikatta, yaklaşık 3 bin personel itfaiye ekiplerinin gözetiminde güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Tatbikat, İzmir Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı iş birliğinde düzenlendi. Sis makineleri kullanılarak yapay dumanın yayılmasının ardından yangın sirenleri çalındı ve binada bulunan personel hızla tahliye edildi. Acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilinçlendirilen çalışanlar, kısa sürede binadan çıkarılarak güvenli bölgelere alındı.

Engelli ve Risk Grubundaki Çalışanlar Özel Önlemlerle Tahliye Edildi

Tatbikatta, engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan çalışanlar da önceden belirlenmiş refakatçileri eşliğinde güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bu grubun sağlıklı şekilde binadan çıkması için özel tedbirler alındı ve tüm süreç dikkatle takip edildi.

İtfaiye Ekipleri Müdahale Senaryosunu Gerçekleştirdi

Tatbikat senaryosunun bir parçası olarak, dumandan etkilenen bazı çalışanlar itfaiye ekiplerine bağlı paramedikler tarafından sedyeyle çıkarıldı ve 112 Acil Kurtarma Sağlık ambulansına sevk edildi. Ayrıca, merdivenli bir itfaiye aracı kullanılarak çatıdaki yangına müdahale simülasyonu gerçekleştirildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın senaryosu başarıyla sonlandırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Yangın Tatbikatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.