1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İlçelere “Yenilenebilir Enerji” Eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İlçelere “Yenilenebilir Enerji” Eğitimi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet verdiği tesislerde enerji yönetim sistemine geçerek aldığı “ISO 50001” belgesiyle dikkat çekerken, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla ilçe belediyelerine yönelik kapsamlı bir eğitim düzenledi.

Çevreye duyarlı uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde enerji verimliliğini artırma hedefi doğrultusunda, deneyim ve bilgi birikimini ilçe belediyeleri ile paylaştı. Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, 30 ilçe belediyesinden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Çevre Koruma ve Kontrol gibi ilgili müdürlüklerden birçok yönetici ve personel katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İlçelere “Yenilenebilir Enerji” Eğitimi 1

Eğitim kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü ile İZENERJİ AŞ personeli, TS EN ISO 50001 standardı çerçevesinde yürütülen çalışmaları anlattı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bornova Buz Sporları Yerleşkesi ve Buca Sosyal Yaşam Kampüsü gibi önemli tesislerin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetim süreçlerini başarıyla tamamlayarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldığı vurgulandı.

İZENERJİ AŞ Enerji Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri de binalarda enerji verimliliği sağlamak için danışmanlık hizmetleri sunduklarını, ayrıca İZENERJİ’nin ana hizmet binasının da ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olduğunu ifade etti. Enerji etütleri sonucunda tespit edilen verimsiz noktalar üzerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde ciddi enerji tasarrufu sağlandığına dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İlçelere “Yenilenebilir Enerji” Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.