1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İkinci El Eşya Bağışı Kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İkinci El Eşya Bağışı Kampanyası

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla ikinci el eşya bağışı kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya, ihtiyaç sahipleri ile bağış yapmak isteyen İzmirliler arasında köprü kurarak dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, bizvariz.izmir.bel.tr/destekVer adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. Bağışlanacak eşyaların fotoğraflarını ve videolarını sisteme yükleyen İzmirlilerin başvuruları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından inceleniyor. Uygun görülen eşyalar uzman ekiplerce teslim alınarak, gerekli kayıt işlemlerinin ardından kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Eşya yardımı almak isteyen yurttaşlar da bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden sosyal yardım başvurusu yapabiliyor.

“Dayanışma ile atlatacağız”

Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Arzu Ütaş, “Bu kampanyanın yarı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için eşya satın alıyor ve ulaştırıyoruz. Afetler sonrasında da bu yardımları yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sahada sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımızla hareket ediyoruz. Talepler doğrultusunda evlere ziyaretler yapıyoruz. Tespit ettiğimiz eşya ihtiyaçlarını, kendi sağladığımız eşyalarla tamamlıyoruz. Vatandaşlarımızın bize bağışladığı eşyaların kullanılabilirlik derecesi, sağlamlığına bakıyoruz. Güvenli ve uygun olduğunu tespit ettiğimiz eşyaları alıyoruz. Elimizdeki imkânlar el verdiğince vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu günleri dayanışma ile atlatacağız” dedi. 

“Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”

Bağış yapan İzmirli yurttaş Şehriban Seyitoğlu, “Çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zaten sosyal yardım alanındaki çalışmalarını biliyoruz. Bu tür uygulamaları destekliyoruz. Böyle bir şeye çok ihtiyaç var. İnsanlar açlık sınırında yaşıyorlar. Dayanışma içinde olmamız ve birbirimize destek olmamız lazım. Vatandaşa yardım anlamında çok büyük bir eylem olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İkinci El Eşya Bağışı Kampanyası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.