1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Destek: İstihdam Projesi Başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Destek: İstihdam Projesi Başlatıldı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki otizmli ve tüm nöro-çeşitli bireyler için istihdam fırsatları oluşturmak amacıyla Destekli İstihdam Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında İzmir’de faaliyet gösteren kuruluşlarla görüşmeler yapılırken, iş koçu destekli istihdam modelinin uygulanmasına yönelik bilgi paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Ebeveyn Merkezi’nin başlattığı Destekli İstihdam Projesi, Eker Süt Ürünleri, Vardarcı Makine San. Ltd. Şti. ve KEDİ Otizm Derneği katkılarıyla hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, kentte yaşayan nöro-çeşitli bireylerin iş gücüne katılımı için İzmir’de faaliyet gösteren kuruluşlarla iş birliği geliştirme imkanları araştırıldı. İzmir Adnan Menderes TAV Havalimanı iş birliği ile nöro-çeşitli bireyler iş koçlarının desteğiyle iş deneyimi kazanarak sektördeki görünürlüklerini artırma fırsatına sahip oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlere Destek: İstihdam Projesi Başlatıldı 1

İstihdam Sözü Verildi

Destekli İstihdam Projesi görüşmelerinde, EKER Süt Ürünleri’nin 2018 yılından bu yana uyguladığı “Otizmli Bireyler İş Gücünde” isimli iş koçu destekli istihdam modelinin uygulaması hakkında bilgi verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ebeveyn Merkezi bünyesinde 2024 yılının nisan ayında açılan Destekli İstihdam Ofisi’nin çalışmaları tanıtıldı ve ofise kayıtlı iş arayan gençlerin istihdama katılmaları için destek ve iş birliği olanakları konuşuldu.

İzmir’de bulunan nöro-çeşitli iş gücü nüfusuna istihdam olanakları yaratma konusunda proje çalışmaları yapılması gündeme getirildi. İzmir İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Cengiz’in, Destekli İstihdam Ofisi’nde özgeçmişi bulunan bir kişiyi kendi işletmesinde istihdam edebileceğini açıklaması, görüşmelerde varılan en hızlı sonuç olarak dikkat çekti.

Kurum Ziyaretleri Gerçekleştirildi

Destekli istihdam alanında uzman isimler, projeyi tanıtmak ve iş birliği geliştirmek amacıyla İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve Bornova Belediyesi gibi pek çok kuruluşu ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Destek: İstihdam Projesi Başlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.