1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Artı Para Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Artı Para Açıklaması

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN’da kullanılan Artı Para uygulamasıyla ilgili çıkan haberlerde yer alan “bloke konulan paraların geri ödenmediği” iddialarına yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, tüm iadelerin İzmirim Kart’lara yansıdığı belirtilirken, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Ayrıca, yeni bir mobil uygulama sürümüyle iadelerin artık İzmirim Kart mobil uygulamasından da takip edilebileceği duyuruldu.

“İadeler eksiksiz yapıldı”

Son günlerde çeşitli mecralarda yer alan haberlere göre, Artı Para uygulamasını kullanan vatandaşların İzmirim Kartlarında bloke edilen paralarının geri ödenmediği öne sürülmüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu iddiaları yalanlayarak, “Yapılan tüm iadeler İzmirim Kart’lara yansımıştır. Ancak bugüne kadar iadeler yalnızca validatör ekranlarından görülebiliyordu” açıklamasını yaptı. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, vatandaşların iade edilen tutarları bugüne kadar sadece validatör cihazlarından takip edebildiği de vurgulandı.

İade tutarları artık mobil uygulamada

Belediye yetkilileri, İzmirim Kart kullanıcılarının iade tutarlarını artık daha kolay bir şekilde görebileceğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından geliştirilen yeni bir mobil sürümün devreye girdiği ve bu sayede iade tutarlarının İzmirim Kart mobil uygulamasından da takip edilebileceği açıklandı. “Dün gece uygulamaya geçen sürümle birlikte, yurttaşlar okuttuğu kartlardaki iade tutarını yalnızca validatör ekranından değil, İzmirim Kart mobil uygulamasından da görebilecek” denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Artı Para Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.