1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 22 Yeni Elektrikli Tramvay Aracı İhalesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 22 Yeni Elektrikli Tramvay Aracı İhalesi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla Konak, Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında kullanılacak 22 yeni elektrikli tramvay aracı için ihaleye çıktı. Yüzde 60 yerlilik şartı aranan ihalede, yerli malı teklif sunan firmalara yüzde 15 fiyat avantajı sağlanacak.

İki Firma Teklif Verdi

Kültürpark 2 No’lu Hol’de gerçekleştirilen ihaleye biri yerli, biri yabancı olmak üzere iki firma katıldı. Çin merkezli CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd firması 3 milyar 576 milyon 565 bin 513 TL’lik teklif sunarken, yerli firma Bozankaya Otomativ Makine İmalat İthalat ve İhracat AŞ ise 3 milyar 960 milyon TL’lik teklif verdi. İhale komisyonu, detaylı değerlendirme yaparak kazanan firmayı belirleyecek. İhalenin sonuçlanmasının ardından, kazanan firma ile sözleşme imzalanacak ve ilk iki tramvay aracı 20 ay sonra teslim edilecek. Tüm araçların ise 26 ay içinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor. Bu yeni alımla birlikte İzmir’deki üç tramvay hattında hizmet veren araç sayısı 60’a ulaşacak.

Yeşil Finansman Desteği

Projenin finansmanı, ICIEC garantisi altında ING Almanya’dan sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda da ING Almanya ile birçok projede işbirliği yapmıştı. Bu kredi anlaşması, çevre dostu projeleri destekleyen ‘yeşil finansman’ kapsamında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle sürdürülebilir ulaşım ağını genişletmeyi hedefliyor.

İzmir’in Tramvay Hatları 33,6 Kilometreye Ulaştı

İzmir’de tramvay sistemi, 2017 yılında açılan 8,8 kilometrelik Karşıyaka ve 2018 yılında devreye alınan 12,8 kilometrelik Konak hattı ile toplu ulaşımın önemli bir parçası haline geldi. Son olarak Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesiyle kentteki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 22 Yeni Elektrikli Tramvay Aracı İhalesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.