1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Eylem: Belediyeden Açıklama Geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Eylem: Belediyeden Açıklama Geldi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde çalışan ve Genel İş Sendikası’na üye bir grup işçi, ikramiye ödemelerinin erkene alınması talebiyle bugün belediye binası önünde eylem gerçekleştirdi. Çalışanlar, belediyeye bağlı iştiraklerde uzun süredir yerleşik uygulamada olan ikramiye ödeme takviminin değiştirilerek ödemelerin erkene çekilmesini talep ediyor.

“Eylem haksız, dayanaksız ve hukuka aykırı”

Eyleme ilişkin bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu eylemin çalışma hukukundan kaynaklanan haklar çerçevesinde yapılmasına saygı duyduklarını, ancak bu taleplerin haksız, dayanaksız ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, eylem tarihi itibariyle çalışanların günü gelip ödenmemiş herhangi bir ücret ya da ikramiye alacağının bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Çalışanlarımızın ve sendikalarımızın ifade ve toplu eylem haklarına saygı duymaktayız; fakat bu eylem haksız, dayanaksız ve hukuka, toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır.”

Belediye’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Genel İş Sendikası’na üye bir kısım çalışanımız, iştiraklerimizdeki yerleşik uygulamanın değiştirilerek ikramiye ödemelerinin erkene alınması talebiyle bugün belediyemiz önünde toplu eylem gerçekleştirmektedirler.

Söz konusu eylemin tarihi itibariyle çalışanlarımızın günü gelip ödenmemiş ücret veya ikramiye alacakları bulunmamaktadır.

Çalışanlarımızın ve sendikalarımızın çalışma hukukundan kaynaklanan ifade ve toplu eylem haklarına saygı duymaktayız; fakat bu eylem haksız, dayanaksız ve hukuka, toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır.

Hukuka aykırılığın gerekleri, iştiraklerimizin hukuk birimlerince yerine getirilecek, kanuni işlem ve ilgili başvurular yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Eylem: Belediyeden Açıklama Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.