1. Haberler
  2. İzmir
  3. İZKİTAP 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim’de Kapılarını Açıyor

İZKİTAP 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim’de Kapılarını Açıyor

featured
service

İzmirli kitapseverlerin merakla beklediği İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, 26 Ekim’de “Sinema ve Edebiyat” temasıyla Fuar İzmir’de başlıyor. 3 Kasım’a kadar sürecek olan fuar, yayınevleri, sahaflar, müzayedeler, uluslararası yazarlar ve sergilerle tam bir kültür şöleni sunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, girişin ücretsiz olmasıyla da dikkat çekiyor.

Onur Konuğu Hakan Günday

Yazarlık kariyerinin yanı sıra dizi ve film senaryolarıyla da tanınan Hakan Günday, bu yıl fuarın onur konuğu olarak kitapseverlerle buluşacak. “Şahsiyet”, “Müslüm” ve “Daha” gibi projelere imza atan Günday, 26 Ekim’de saat 14.30’da gerçekleşecek söyleşiyle okurlarıyla bir araya gelecek. KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuar, hem sektör temsilcilerini hem de kitapseverleri buluşturmaya hazırlanıyor.

Adam Fawer Yeni Kitabıyla İzmir’de

ABD’li ünlü yazar Adam Fawer, yeni kitabı “Mobius” ile 27 Ekim’de İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. “Olasılıksız” ve “Empati” gibi eserleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Fawer, Tarık Dursun K. Salonu’nda saat 15.00’te düzenlenecek söyleşi ve imza etkinliğinde Algan Sezgintüredi moderatörlüğünde okuyucularıyla buluşacak.

Zengin İçerik ve Kültürel Etkinlikler

Fuar boyunca 200’e yakın yayınevi, sahaf ve sivil toplum kuruluşu katılım gösterecek. Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Çağan Irmak, Emrah Serbes, İlker Başbuğ, Şermin Yaşar gibi edebiyat, sinema ve kültür dünyasından tanınmış birçok isim de fuarda yer alacak. Ziyaretçiler, söyleşi, imza günü, şiir dinletisi ve film gösterimlerine katılabilecek.

Fuarda gerçekleştirilecek etkinlikler arasında, temaya özel olarak düzenlenen “Sinema ve Edebiyat” söyleşileri öne çıkıyor. Yazarlar, oyuncular ve düşünürler bu kapsamda çeşitli söyleşilerde sinema ve edebiyatın kesişim noktalarını tartışacaklar.

Ulaşımda Kolaylık Sağlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, fuara katılımı kolaylaştırmak için ek ulaşım seferleri düzenleyecek. Üçyol Metro-Fuar İzmir, Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir ve Fahrettin Altay-Fuar İzmir hatlarına ek olarak şehir genelinde fuara özel düzenli seferler planlanacak. Ayrıca, okullardan öğrenci gruplarının kolayca ulaşımı için servisler kaldırılacak.

Yayıncılık Dünyası İzmir’de Buluşuyor

Fuar İzmir, 30’un üzerinde fuar ve etkinliğe ev sahipliği yapan kapalı ve açık alanlarıyla bu kez de kitapseverleri ağırlayacak. 28 bin metrekarelik B Hol’de düzenlenecek fuar, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 2 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otopark, kafe alanları ve seminer salonlarıyla Fuar İzmir, dokuz gün boyunca hem kitapseverler hem de yayıncılık sektörü için cazibe merkezi olacak.

İZKİTAP 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim’de Kapılarını Açıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.