1. Haberler
  2. İstanbul
  3. İstanbul’da Motosikletli ve Atlı Kadın Zabıtalar Görev Başında

İstanbul’da Motosikletli ve Atlı Kadın Zabıtalar Görev Başında

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıtası bünyesinde görev yapan kadın ekipler, devriye gezerek ziyaretçilere rehberlik ediyor. İstanbullulardan büyük takdir toplayan kadın zabıtalar, aynı zamanda sıkı denetimlerle toplum sağlığının korunmasına önemli katkı sağlıyor.

İBB Zabıtasının toplum sağlığı ve kamu düzenini koruma misyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, yılda 360 bini aşkın denetim yapılıyor. 2019 yılından bu yana kadın zabıta sayısındaki artış ise dikkat çekici. Kadın zabıtalar, İstanbul’un farklı noktalarında aktif rol üstlenirken, şehir genelinde çeşitli alanlarda görev yaparak önemli bir sorumluluk alıyorlar.

İstanbul’da Motosikletli ve Atlı Kadın Zabıtalar Görev Başında 1

İstanbul’un yoğun trafiği göz önüne alındığında, motosikletli zabıta ekiplerinin hızla olay yerine ulaşma kabiliyeti büyük bir avantaj sağlıyor. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında görev yapan motosikletli kadın zabıtalar, yalnızca trafik sorunlarına değil, yolda kalanlara yardım ve afet gibi acil durumlara da müdahale ediyor.

Yoğun bir eğitim sürecinin ardından göreve başlayan motosikletli kadın zabıtalar, şehrin her iki yakasında aktif bir şekilde çalışarak İstanbullulardan beğeni topluyor. Şu anda 5 ekip halinde görev yapan kadın zabıta sayısının artırılması planlanıyor.

2020 yılında kurulan ve İBB tarihinde bir ilk olan Atlı Zabıta Birimi, İstanbul’un özellikle turistik bölgelerinde devriye gezerek görev yapıyor. Adalar ve diğer turistik alanlarda devriye görevini sürdüren bu ekipler, 2021 yılında kadın binicilerin katılmasıyla daha fazla dikkat çekmeye başladı. Turistlere hem güvenlik hem de danışmanlık hizmeti veren atlı zabıtalar, İstanbul’un cazibe merkezlerinde ilgi odağı haline gelmiş durumda.

İstanbul’da Motosikletli ve Atlı Kadın Zabıtalar Görev Başında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.