1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 48. EBES Konferansı Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 48. EBES Konferansı Başladı

featured
service

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 40 ülkeden 350’den fazla akademisyenin katıldığı 48. EBES Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. Üç gün sürecek olan etkinlikte, kalkınmadan dijital pazarlamaya kadar birçok önemli konu ele alınacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 48’incisi düzenlenen Eurasia Business and Economics Society (EBES) Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. 4-5-6 Temmuz tarihlerinde Üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansa, 40 farklı ülkeden 350’nin üzerinde akademisyen katılıyor ve 147 makale sunuluyor. Katılımcıların yüzde 98’inin yabancı akademisyenlerden oluştuğu konferans, ilk iki gün yüz yüze, üçüncü gün ise çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Konferansın açılış konuşmalarını EBES ve Global Labor Organization (GLO) Başkanı Klaus F. Zimmerman, EBES Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Avşar, açış konuşmasında bu değerli konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Konferans boyunca özellikle ekonomik ve sosyal alanda yüz yüze geldiğimiz ve gelecekte karşılaşabileceğimiz zorluk ve fırsatların masaya yatırılarak, dünyanın farklı ülkelerinden akademik ve profesyonel deneyimlerin paylaşılacak olması son derece anlamlı ve önemli. Çünkü günümüz gelişmeleri sadece ulusal sınırlar içinde ele alınıp çözüm bulunabilecek sorunlar olmanın çok ötesine geçti ve uluslararası bir mahiyet kazandı. Bu bağlamda konferansın bu küresel, insanların ortak sorunu haline gelen konulara ışık tutacağına gönülden inanıyorum.”

Yılda dört kez düzenlenen konferansın konuları arasında kalkınma, büyüme gibi geleneksel temaların yanı sıra yeşil ekonomi, çevresel etkiler, yenilik ekonomisi, girişimcilik ve dijital pazarlama gibi küresel ekonomi gündemi de tartışılacak. Ayrıca, Klaus F. Zimmerman’ın yanı sıra Georgetown Üniversitesi’nden John Rust, RMIT Üniversitesi’nden Jonathan Batten, Thessaly Üniversitesi’nden Christos Kollias ve Torino Üniversitesi’nden Cristiano Antonelli gibi dünyaca ünlü akademisyenler de konferansa katılıyor.

Konferans, küresel ekonominin mevcut ve gelecekteki zorluklarını ve fırsatlarını değerlendirmek için önemli bir platform sunuyor. Ekonomik ve sosyal alanlarda karşılaşılan sorunların uluslararası bir perspektiften ele alınması, dünya genelindeki akademik ve profesyonel deneyimlerin paylaşılması açısından büyük bir önem taşıyor. Bu bağlamda, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 48. EBES Konferansı, küresel iş ve ekonomi dünyasına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 48. EBES Konferansı Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.