1. Haberler
  2. Yerel
  3. İncesu Kent Müzesi Çalışmaları Hızla İlerliyor

İncesu Kent Müzesi Çalışmaları Hızla İlerliyor

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu ilçesinde inanç turizmine katkı sağlayacak olan İncesu Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma konusunda hassasiyetle çalıştıklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve İncesu Belediyesi’nin katkılarıyla sürdürülen projede, 1838 yılında inşa edilen Aziz Eusthatios Rum Kilisesi, restorasyonun tamamlanmasıyla kent müzesine dönüştürülecek.

Başkan Büyükkılıç, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“İncesu’daki tarihi dokuyu içeren bir dini mekândayız. Metruk bir görüntü arz ederken harabeye dönmüş olan bu yapıyı ortaya çıkartmak amacıyla restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah burayı İncesu’muzun değerlerini yansıtacak olan kent müzesine dönüştürme yönünde gayretlerimiz söz konusu olacak.”

Yeni Bir Turizm Destinasyonu

Büyükkılıç, müzenin bölge için yeni bir çekim merkezi olacağını belirterek şunları söyledi:
“Çevresinde gereken düzenlemeyi yapmak suretiyle mistik bir ortam oluşturan, kentimizi tanıtacak olan eserlerin de buluşacağı bu mekan, inanıyorum ki yeni bir destinasyon oluşacak.”

Başkan Büyükkılıç, ayrıca Örenşehir’de gün yüzüne çıkarılan mozaik yapıya da değindi:
“Bir taraftan Örenşehir bölgesinde 200’lü 300’lü yıllara ait olan, bütün halinde orijinal mozaikleri içeren yapıyı insanlığın bilgisine sunmak amacıyla Kültür Bakanlığımızla iş birliği halinde hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan İncesu Belediye Başkanımız günün koşullarına uygun yeni yapılan çalışmalar ile de buradaki insanların da sosyalleşmesine katkı sağlıyor.”

İncesu’nun Değerleri Ön Plana Çıkıyor

Başkan Büyükkılıç, İncesu ilçesinin kültürel ve ekonomik potansiyeline dikkat çekerek şöyle devam etti:
“İncesu, organize sanayisiyle, kültürel çalışmalarıyla, üzümüyle, pekmeziyle kendine özgü ürünleriyle, gönül insanlarıyla gönüllerde yer etmeye devam ediyor. Sanayinin de önemli bir merkezi olma yolunda gayretini sürdürüyor.”

Büyükkılıç, Hacılar ile İncesu arasındaki Hürmetçi Sazlığı bölgesindeki doğal zenginlikleri de vurguladı:
“Bu bölgede GES ve RES projeleri kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hem kendine özgü yapmış olduğu hem de diğer yatırımcıların da yaptığı çalışmalar var. Yine en önemlisi Hacılar ile İncesu arasındaki Hürmetçi Sazlığı diye bilinen bölgede yılkı atlarımızla, mandalarımızla, yeme içme mekânlarıyla, özel ürünleriyle gönüllerde yer etmeye başladı. Bunların hepsini tanıtmak, vatandaşlarımızla buluşturmak, dışarıdan gelecek turistlerle buluşturmak amacıyla gayretlerimizi sürdürüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

İncesu Kent Müzesi Çalışmaları Hızla İlerliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.