1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. İki Yaka Bir Araya Geldi! 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri Gerçekleşti

İki Yaka Bir Araya Geldi! 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri Gerçekleşti

service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi ve Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali, görkemli etkinliklerle başladı. Festivalin ilk gününde 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri gerçekleşti.

Festival kapsamında 11 Ekim Cuma günü, Yunanistan Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve beraberindeki heyet, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından Bodrum Limanı’nda karşılandı. Ardından protokol üyeleri, Bodrum Belediye Başkanlığında ağırlandı. Akşam saatlerinde Belediye Meydanı’ndan Kumbahçe Meydanı’na düzenlenen kortej yürüyüşünde, Türk ve Yunan bandolarının performansları büyük ilgi gördü.

Kumbahçe Meydanı’nda devam eden etkinlikte sanatçılar Lefteris Stefanopoulos ve Söylev Ezgi Uludağ, Türkçe ve Yunanca şarkılarla sahne alarak katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı.

İki Yaka Bir Araya Geldi! 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri Gerçekleşti 1

Başkanlardan Dostluk Mesajları

Festivalin açılışında ilk konuşmayı İki Yaka Kültür Festivali Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Nil Taşkıran yaptı. Taşkıran, festivalin beş yıl boyunca sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımcılara minnettarlığını dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise 29 Eylül’de Kos Adası’nda konserin ilk ayağının gerçekleştirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Ege’nin iki kıyısında birbirine bakan bu iki komşu beldenin böyle güzel kültürel etkinliklerle dostluğunu, kardeşliğini kültürünü pekiştirmesi hepimiz için, dünya için çok önemli bir mesaj. Aynı maviye, aynı gökyüzüne, aynı kültürel değerlere ve aynı özlere sahibiz. Hem Bodrum Kos Dostluk Konserinin ikinci ayağı olan bugünde hem de 5.si düzenlenen İki Yaka Kültür Festivalinin açılış töreninde sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.”

Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras da dostluk mesajları vererek şöyle konuştu:

“Bizi birleştirmiş olan şeyler o kadar fazla ki bir kez daha ellerimizi uzatıyoruz, bir oluyoruz. İki yaka bizi yine burada birleştiriyor ve öne yürüyoruz. Bu mükemmel akşamın bir kez daha hep beraber tadını çıkaralım.”

Dostluk Konseri’nde Hediye ve Plaket Töreni

Festival kapsamında gerçekleşen Dostluk Konseri sırasında iki belediye başkanına plaket ve hediyeler takdim edildi. Kos’ta Başkan Mandalinci’ye verilen hediyenin diğer parçası, Bodrum’da sunularak iki dost görseli içeren anlamlı hediye büyük beğeni topladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Celal Cem Dengiz ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın mesajını iletti:

“Ege denizinin bu iki yakasındaki kültürleri bir araya getiren tüm bu etkinliklerin misafiri olmaya, paydaşı olmaya, ev sahibi olmaya devam edeceğimizi iletmemi istedi.”

Festival Coşkusu Devam Ediyor

12 ve 13 Ekim tarihlerinde halk oyunu gösterileri, yemek atölyeleri, defileler ve söyleşilerle dolu dolu geçecek olan festivalde, 12 Ekim Cumartesi günü 12.30’da resmi açılış töreni yapılacak. Aynı gün saat 20.30’da ise ünlü sanatçı Şevval Sam, muhteşem bir gala konseriyle sahne alacak.

İki Yaka Bir Araya Geldi! 2. Bodrum-Kos Dostluk Konseri Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.