1. Haberler
  2. Gündem
  3. İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artarak 68 Bin 647’ye Ulaştı

İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artarak 68 Bin 647’ye Ulaştı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Eylül ayı itibariyle Türkiye’deki insansız hava aracı (İHA) sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artışla 68 bin 647’ye ulaştığını bildirdi. Aynı dönemde İHA pilotu sayısının ise yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993’e yükseldiğini belirten Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen eğitimler ve çalışmaların bu artışta önemli rol oynadığını ifade etti.

Her Yıl Binlerce Yeni İHA Kayıt Ediliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, SHGM’nin “İHA Sistemleri Talimatı” kapsamında İHA’lara özel bir kayıt sistemi oluşturduğunu hatırlatarak, bu sistemin izin, uçuş ve kayıt süreçlerinde büyük kolaylık sağladığını söyledi. İHA kayıt sistemine her sene yaklaşık 5 bin ile 8 bin arası yeni İHA’nın kayıt olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, İHA’ların zirai ilaçlama, fotoğrafçılık, sinema, haritalama, trafik, güvenlik, kargolama ve sağlık gibi farklı sektörlerde kullanımının oldukça arttığını ifade etti.

İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artarak 68 Bin 647’ye Ulaştı 1

İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi ile Hava Sahasında Güvenlik Artacak

Bakan Uraloğlu, İHA’ların mevcut hava sahasına entegrasyonunu sağlayacak olan İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi (İHATTYS) Projesi’ne de dikkat çekti. Projenin amacının erişilebilir, verimli, güvenli ve çevre dostu bir İHA yönetim sistemi oluşturmak olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Böylece İHA’ların yarattığı emniyet ve güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracağız. İHATTYS Projesi, ülkemizdeki tüm İHA operasyonlarının İHA’lara herhangi bir donanım takılmaksızın SHGM tarafından güvenli ve emniyetli şekilde yönetilebilmesini amaçlıyor.” dedi.

İHA Sayısı Yüzde 12,5 Artarak 68 Bin 647’ye Ulaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.