1. Haberler
  2. istanbul
  3. İBB’den ‘Temiz Okul’ Projesi ile Hijyenik Eğitim Ortamı

İBB’den ‘Temiz Okul’ Projesi ile Hijyenik Eğitim Ortamı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), başlattığı ‘Temiz Okul’ projesi ile öğrencilere hijyenik ve sağlıklı bir eğitim ortamı sunuyor. İBB mobil temizlik ekibi, talep edilen okullarda gerçekleştirilen temizlik hizmetleri sayesinde, bir haftada toplam 64 bin 314 öğrencinin okulunu baştan sona temizledi.

İBB’nin hayata geçirdiği ‘Temiz Okul Ekibi’, talep eden okullara profesyonel temizlik desteği sunarak, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda öğrenim görmelerini teşvik etmeyi ve okul hijyenini artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında görevlendirilen 10 mobil ekip, okul binalarının sınıflarından ortak alanlarına kadar tüm temizlik hizmetlerini sağlıyor.

Bir Haftada 59 Okul Temizlendi

Hafta içi, 4 mobil ekip, öğrencilerin derste olduğu saatlerde ıslak zeminler ve tuvaletlerin temizliğini gerçekleştiriyor. Geriye kalan 6 mobil ekip ise hafta içindeki ders saatleri dışındaki akşam vakitlerinde genel temizlik yapıyor. Ayrıca, hafta sonu tüm mobil ekipler, okullarda genel temizlik için çalışmalarına devam ediyor. İBB mobil temizlik ekibi, bir haftada 59 okul için temizlik hizmeti sunarak, toplam 64 bin 514 öğrencinin eğitim ortamını hijyenik hale getirdi.

Eğitim-Öğretim Yılı Boyunca Devam Edecek

İBB’nin okul temizliği desteği, eğitim öğretim yılı boyunca 39 hafta (ara tatiller dâhil) sürecek ve toplam 7.020 seans gerçekleştirecek.

Nasıl Talep Oluşturulur?

Okullar, temizlik taleplerini İBB Temiz Okul hattı üzerinden (0212) 455 33 33 numaralı telefondan ya da yazılı olarak iletebiliyor. Temizlik personelinin yetersiz olduğu belirlenen okullardan başlanarak, öncelikli olarak devlet okullarının talepleri işleme alınıyor.

İBB’den ‘Temiz Okul’ Projesi ile Hijyenik Eğitim Ortamı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.