1. Haberler
  2. istanbul
  3. İBB’den Kadıköy ve Mecidiyeköy’e Yeni Öğrenci Yurtları

İBB’den Kadıköy ve Mecidiyeköy’e Yeni Öğrenci Yurtları

featured
default
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilere yönelik yurt projelerine hız kesmeden devam ediyor. Kadıköy’deki “Caferağa Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu”nun yapım çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Mecidiyeköy’de yer alan “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” da yakında öğrencilerin hizmetine sunulacak.

İBB, daha önce hizmete açtığı “Zeren Ertaş Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu”nun ardından Kadıköy’de erkek öğrenciler için yeni bir yurt projesi üzerinde çalışıyor. İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Caferağa Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu” inşaatı, toplam 87 öğrenci kapasitesiyle erkek öğrencilere barınma imkânı sağlayacak. 5 katlı binada, 20 adet 4 kişilik oda, 1 adet 6 kişilik oda ve 1 adet 1 kişilik engelli öğrenci odası bulunuyor.

Yurt binası, sadece barınma değil, sosyal ve eğitim ihtiyaçlarına da hitap edecek şekilde tasarlandı. Çamaşırhane, ütü odası, mescit, eğitim salonu, resim çizim atölyesi, spor salonu, yemekhane, kütüphane, TV dinlenme odası, bilgisayar odası ve hobi mutfağı gibi birçok sosyal alan öğrencilere sunulacak.

Mecidiyeköy’e 326 Kız Öğrenci Kapasiteli Yurt

İBB’nin öğrenci yurtlarına yönelik bir diğer büyük yatırımı ise Mecidiyeköy’de yer alan “Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu” olarak öne çıkıyor. “Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi” projesi kapsamında yapılan yurt, 326 kız öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek.

İBB’den Kadıköy ve Mecidiyeköy’e Yeni Öğrenci Yurtları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.