1. Haberler
  2. İstanbul
  3. İBB’den İstanbullu Çiftçilere Buğday Tohumu ve Kışlık Fide Desteği

İBB’den İstanbullu Çiftçilere Buğday Tohumu ve Kışlık Fide Desteği

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarımsal üretimi canlandırmak ve çiftçilerin girdi maliyetlerini hafifletmek amacıyla İstanbullu çiftçilere yönelik desteğini sürdürüyor. Bu yıl da arpa, yulaf ve ekmeklik buğday tohumu dağıtımıyla, yaklaşık 80 bin dekar alanda üretim yapılması ve 52 – 53 bin ton arasında ürün elde edilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda seracılıkla uğraşan çiftçilere karalahana ve kıvırcık maruldan oluşan kışlık fidelerin dağıtımına başlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Çiftçilere destekleri iki katına çıkaracağız” vaadi doğrultusunda, “Hububat Tohumu Desteği” projesi 2024 yılında da devam ediyor. Arpa, yulaf ve ekmeklik buğday tohumu desteğiyle, tarımdan çekilen çiftçilerin tekrar üretime teşvik edilmesi ve tarım alanlarının korunması amaçlanıyor.

Seracılara 3,5 Milyon Kışlık Fide Dağıtımı

İlk olarak 2022 yılında başlatılan bu destek programı, İBB’nin tasarruf tedbirlerine uygun şekilde çiftçilerin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlendi. 30 Temmuz – 9 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan başvurularda, destekten faydalanma limiti 4 ila 40 dekar arası olarak belirlendi. İstanbul genelinde 2.383 çiftçiden toplamda 1.991 ton hububat tohumu talebi alındı. Bu kapsamda 382 çiftçi 323 ton arpa, 232 çiftçi 137 ton yulaf ve 1.769 çiftçi ise 1.531 ton ekmeklik buğday tohumu desteğinden yararlanacak.

İBB, hububat tohumu desteğinin yanı sıra seracılıkla uğraşan çiftçileri de desteklemeyi sürdürüyor. 12 ilçede seracılık yapan İstanbullu çiftçilere yönelik başlatılan kışlık fide dağıtımı kapsamında, yaklaşık 3,5 milyon adet karalahana ve kıvırcık marul fidesi çiftçilere ulaştırılacak.

İBB’den İstanbullu Çiftçilere Buğday Tohumu ve Kışlık Fide Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.