1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hilmi Türkmen’den Üsküdar Belediyesi’nin Taşınmaz Satışına Tepki

Hilmi Türkmen’den Üsküdar Belediyesi’nin Taşınmaz Satışına Tepki

featured
service

2014-2024 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hilmi Türkmen, CHP yönetimindeki Üsküdar Belediyesi’nin taşınmaz satışı kararına sert eleştirilerde bulundu.

Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sahibinden satılık belediye!” ifadelerini kullanarak Üsküdar Belediyesi’nin aldığı bu karara tepki gösterdi. Türkmen, “Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için. Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Vakti gelince, ihtiyaç halinde kullanırız dedik. Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var. Lakin bizim yüzlerce eseri milletimizin hizmetine sunarken bile 5 yılda yapmadığımız satışın tek seferde yapılması, en ufak taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü gösteriyor,” şeklinde konuştu.

“CHP medyası nerede?”

Türkmen, bu satışların Üsküdar Belediyesi’nin geçmiş dönemde gerçekleştirdiği hizmetlerden kalan borcun 3-4 katı fazla bir rakamı bulduğunu belirterek, “Çok çok ciddi bir satış söz konusu. Hani en ufak şeyde kıyameti koparan CHP medyası nerede? Kaldı ki, bu miktarda bir taşınmaz satışından sağlanacak gelir, geçmiş dönemde somut hizmetlerden, eserlerin üretilmesinden kalan borcun 3-4 kat üzerinde bir rakam ediyor. O zaman soruyoruz, bu ne acele!” ifadelerini kullandı.

Türkmen, Üsküdar Belediyesi’ni kendilerinin en az borcu olan 2. belediye olarak teslim ettiklerini belirterek, “Üsküdar Belediyesi olarak inkar edilemeyen yüzlerce hizmet, eser ürettik. Buna rağmen bütçe büyüklüğü borç dengesi açısından en az borcu olan 2. belediye olarak yönetimi teslim ettik. Tekrar soruyorum, o zaman bu ne acele? İlk akla gelen çözüm eldeki tüm taşınmazların bu şekilde satılması mı?” dedi.

“Derdimiz bağcıyı dövmek değil”

Türkmen ayrıca, satışlardan elde edilecek gelirin hangi hizmetlerde kullanılacağının da belirsiz olduğunu vurguladı ve “Bir de tabi, 5 yılda yapılmayan taşınmaz satışını tek seferde yaparken sağlanacak gelirle hangi hizmetler yapılacak, millete hangi yeni eserler sunulacak. Lütfen bunun takipçisi olun değerli hemşehrilerim. Derdimiz bağcıyı dövmek değil, güzel işler olursa alkışlamasını da biliriz ama milletimiz bazı şeyleri yakından görsün, bilsin, tanısın istiyoruz,” şeklinde açıklamada bulundu.

Türkmen, taşınmazların satışının yer aldığı internet sitesinin de linkini paylaştı.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar Belediyesi’nin Taşınmaz Satışına Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.