1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Kira, Akaryakıt, Alkol ve Sigara Zamları Yolda

Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Kira, Akaryakıt, Alkol ve Sigara Zamları Yolda

featured
service

BURSA (İGFA) – Milyonlarca memur ve emekli, haziran ayı enflasyon verilerini merakla bekliyordu. TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre, enflasyon yıllık bazda gerileyerek %71,60 oldu.

Bu enflasyon verileri, çeşitli zamların da habercisi oldu. Kira artış oranları, bedelli askerlik ücreti, alkol, sigara ve akaryakıtta ÖTV zamları da enflasyonla birlikte artış gösterecek.

Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu?

TÜFE verilerine göre belirlenen kira artış oranları, son iki yıldır %25 ile sınırlıydı. Ancak bu sınır, 1 Temmuz itibariyle kaldırıldı. Yenilenen kira kontratlarında %65,07 oranı baz alınacak.

Akaryakıt, Alkol ve Sigaraya ÖTV Zammı

TÜİK verilerine göre, yurtiçi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) 12 aylık ortalamalara göre %47,97 olarak açıklandı. Bu oran, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı olarak yansıyacak. Ayrıca, sigara ve alkolden alınan ÖTV de altı aylık üretici enflasyonu oranında artacak. Hesaplamalara göre, 70 liralık sigaraların fiyatı yaklaşık 5 TL artacak ve akaryakıt fiyatlarına da 2 liraya yakın ÖTV zammı uygulanacak.

Bedelli Askerlik Ücreti de Arttı

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte bedelli askerlik ücretleri de yükseldi. Daha önce 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücreti, 217 bin 870 TL’ye çıktı.

Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı: Kira, Akaryakıt, Alkol ve Sigara Zamları Yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.