1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hava Kuvvetleri 2024 Yılı Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay Başvuruları Başladı

Hava Kuvvetleri 2024 Yılı Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay Başvuruları Başladı

featured
service

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 2024 yılı pilot sınıfı muvazzaf subay temini kapsamında başvuru kılavuzunu yayımladı. En az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunlarının başvurabileceği alım süreciyle ilgili detaylar açıklandı.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınavlara çağrılan adaylar, duyuruda belirtilecek tarihler arasında T.C. Vakıflar Bankası aracılığıyla sınav ücretini ödeyebilecekler. Adaylar, bankanın internet veya mobil bankacılık uygulamalarından ya da ATM cihazları üzerinden “Ödemeler > Eğitim ve Sınav Ödemeleri > Sınav Ödemeleri > Milli Savunma Bakanlığı Personel Sınav Ödemeleri” menüsüne giriş yaparak, TC kimlik numaralarıyla işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Muvazzaf subay adaylarının süreçte, “MSB Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği” çerçevesinde tüm seçim aşamalarını başarıyla geçmeleri gerekecek. Kontenjana giren adaylar, Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) Eğitimi”ne tabi tutulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar “Teğmen” rütbesiyle göreve başlayacak. Eğitim sürecinde başarısız olanların adaylıkları ise sonlandırılacak.

Pilot sınıfı muvazzaf subay adayları için eğitim süreci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın belirleyeceği uçuş eğitimleriyle devam edecek. Eğitimin herhangi bir aşamasında başarısız olan adaylar hakkında, 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 14/A maddesine göre işlem yapılacak. Söz konusu maddeye göre:

“Bunlardan pilotaj eğitiminde başarısız olanlar, Kuvvet Komutanlıklarınca uygun görülen diğer sınıflara nakledilirler ve nakledildikleri sınıfları ile ilgili subay sınıf okulları temel eğitimine, sınıfları ile ilgili subay sınıf okulları olmayanlar ise özel askerî eğitime tabi tutulurlar. Başarı gösteremeyenler sonraki dönem aynı eğitime tekrar alınırlar. İkinci eğitimde de başarı gösteremeyenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişikleri kesilir.”

Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan ve eğitimlerdeki tüm aşamaları geçen adaylar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın uygun gördüğü kadrolarda göreve başlayacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, detaylı bilgilere Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirler.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya ulaşmak için burayı tıklayın!

Muvazzaf Subaylığa Kimler Başvurabilir?

Hava Kuvvetleri Komutanlığında pilot sınıfı muvazzaf subay olarak istihdam edilmek üzere, TABLO (1)’de gösterilen kaynak okullarına göre mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında personel temin edilecektir. Bu başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan kadın ve erkek adaylardan;

(1) 01 Ocak 2024 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, Lisans/Lisansüstü Düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1999 ve daha sonraki doğumlular),

(2) Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO (1)’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olanlar (eş değer programlar dikkate alınmayacaktır),

(3) Üniversiteye giriş puanları ( LYS MF4 veya YKS sayısal puanı) girmiş oldukları yılda ilk 100.000 içerisinde olanlar (girmiş oldukları yıldaki puanlarını gösteren belge sisteme
yüklenecektir),

(4) Lisans mezuniyet derecesi 4 üzerinden 2,5 olanlar, (3) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanlardan, mezun oldukları programın TABLO (1)’de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar, (bu durumda olan adaylar, başvuru ekranından “Eğitim Bilgileri” başlığının altında bulunan ‘Eğitim Bilgisi Ekle’ butonuna tıklayarak açılan penceredeki bilgileri girecek, daha sonra ‘Ekle’ düğmesine tıklayarak girdiği bilgileri kaydedecek, müteakiben “Eğitim Bilgileri” alanında bulunan ‘Diploma/Denklik Bel. Yükle’ butonuna tıklayarak, önceden taratılmış denklik belgesini sisteme yükleyecektir, söz konusu belgeyi sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

İngilizce YDS veya E-YDS sonucunda puanı en az 50 olanlar başvuru yapabilecektir. (25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için YDS 50 notuna denk yabancı dil sınav notu kabul edilecektir) (her üç yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas
alınacak, 2021 yılı ve öncesi YDS veya E-YDS puanı kabul edilmeyecektir)

(5) Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

(6) Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve erler,

(7) Askerlik hizmetinden terhis olanlar (hakkında “yedek subay olamaz”, “yedek astsubay, olamaz” kararı olanlar başvuramazlar),

(8) Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler, başvurabilecektir.

Hava Kuvvetleri 2024 Yılı Pilot Sınıfı Muvazzaf Subay Başvuruları Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.