1. Haberler
  2. Yerel
  3. Halikarnas Balıkçısı 51. Ölüm Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

Halikarnas Balıkçısı 51. Ölüm Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı

featured
service

Bodrum Belediyesi’ne bağlı Bodrum Deniz Müzesi, Cevat Şakir Kabaağaçlı, nam-ı diğer “Halikarnas Balıkçısı”, 51. ölüm yıl dönümünde özel bir programla anıldı. 13 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen etkinliklerde, Balıkçı’nın Bodrum’a kazandırdığı değerlerden biri olan bitki mirası ön plana çıkarıldı.

Anma programı kapsamında saat 11.00’de Hatice Orman rehberliğinde “Halikarnas Balıkçısı’nın Bitki Mirası” temalı bir kent turu düzenlendi. Balıkçı’nın Bodrum’da kazandırdığı çeşitli bitkilerin yerinde gözlemlendiği tura, yoğun ilgi gösterildi. Saat 14.00’te ise Prof. Ertan Tuzlacı, “Bodrum Bitkileri ve Halikarnas Balıkçısı” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumda katılımcılar, sabah düzenlenen kent turunda öğrendikleri bilgileri pekiştirdi.

Saat 15.30’da ise Saner Gülsöken, “Bodrum’un Gayıkları” ve “Sünger, Biz, Başkaları ve Bodrum” adlı kitaplarını imzalayarak etkinliklere katkıda bulundu.

Başkan Yardımcısı Aksu, Balıkçı’nın Mezarını Ziyaret Etti

Bodrum Deniz Müzesi, anma günü dolayısıyla ziyaretçilere kapılarını ücretsiz olarak açtı. Programa katılan ve kayıt yaptıran ilk 70 kişiye, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün üretimi olan “lavanta kolonyası” ve Bodrum Yadigarı tarafından hazırlanan “şeker ilavesiz mandalin küpleri” hediye edildi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, Halikarnas Balıkçısı’nın mezarını ziyaret ederek, Başkan Tamer Mandalinci adına bir çelenk sundu. Aksu, Balıkçı’nın Bodrum’a kazandırdığı değerlerin altını çizerek, Balıkçı’nın anısını yaşatmanın kendileri için büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Balıkçı’nın Mirası Bodrum Deniz Müzesi’nde Yaşatılıyor

1925’te Bodrum’a sürgün edilen ve burada geçirdiği yıllar boyunca Türk edebiyatına ve Bodrum’a birçok değer kazandıran Halikarnas Balıkçısı’nın kişisel eşyaları, belgeleri, fotoğrafları ve çizimleri, Bodrum Deniz Müzesi’nde sergileniyor. Balıkçı’nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan tarafından özel izinle sergilenen bu koleksiyon, aynı zamanda Balıkçı’nın zengin arşivini de içeriyor. İsmet Kabaağaçlı Noonan’ın vefatının ardından ailesi tarafından bağışlanan arşiv malzemeleri ve Prof. Şadan Gökovalı’nın bağışladığı orijinal yazılar, belgeler ve diğer efemeralar da müzede yer alıyor

Halikarnas Balıkçısı 51. Ölüm Yıl Dönümünde Bodrum’da Anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.