1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Zehir Tacirlerine Ağır Darbe

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Zehir Tacirlerine Ağır Darbe

featured
service

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlediği operasyonlarla zehir tacirlerine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen son üç ayrı operasyonda, yaklaşık 530 milyon Türk Lirası değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

İlk operasyon, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR’da, x-ray taraması sonucunda şüpheli yoğunluk tespit edilmesinin ardından narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı detaylı bir arama yapıldı. Arama sonucunda, TIR dorsesinin taban kısmına gizlenmiş 160 şeffaf poşet içerisinde yaklaşık 180 kilogram esrar ele geçirildi.

120 kilo kokain ele geçirildi

İkinci operasyonda ise, yine Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR risk analizi sonucunda hedef alındı. X-ray tarama sisteminin kullanılmasıyla araçta şüpheli bir yoğunluk tespit edildi. Yapılan detaylı arama sonucunda, aracın yakıt deposu içerisine saklanmış 107 paket halinde yaklaşık 120 kilo kokain ele geçirildi. Bu miktar, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en yüksek kokain miktarı olarak kayıtlara geçti.

Nargile tütünü ile harmanlanmış…

Son operasyon ise Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirildi. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda incelemeye alındı. Yapılan arama sonucunda, araçta nargile tütünü ile harmanlanmış vaziyette yaklaşık 95 kilogram metamfetamin bulundu.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Olaylarla ilgili soruşturmalar, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam etmektedir. Gümrükler Muhafaza ekipleri uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında özverili ve dikkatli çalışmalarına devam ederek, gençlerimizi hedef alarak toplum sağlığına ve refahına büyük tehdit oluşturan, terör örgütlerine finansman kaynağı olan uyuşturucu tacirlerine darbe vurmaya devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Zehir Tacirlerine Ağır Darbe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.