1. Haberler
  2. Yaşam
  3. “Gülen Gözler” Filminde Yaşar Usta’nın Kızı

“Gülen Gözler” Filminde Yaşar Usta’nın Kızı

featured
service

Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından biri olan Gülen Gözler (1977), sıcak aile ilişkileri, komik diyaloglar ve birbirinden renkli karakterleriyle izleyicilerin hafızalarına kazınmıştır. Yönetmen Ertem Eğilmez’in bu ölümsüz eserinde, özellikle Vecihi ve Yaşar Usta’nın (Münir Özkul) diyalogları oldukça dikkat çekicidir. Filmin ana karakterlerinden Vecihi, Yaşar Usta’nın kızlarından birine aşık olur ve bu aşkı evliliğe taşımak için büyük bir çaba gösterir.

“Gülen Gözler” adlı filmde, Vecihi’nin Yaşar Usta’dan ısrarla istediği, filmin sonunda Yaşar Usta’nın Vecihi’ye verdiği kızının adı nedir?

Şıklar ise şu şekilde;

a) İsmet
b) Nedret
c) Fikret
d) Hasret

Cevap: Fikret

Bu sorunun cevabı elbette *”Fikret”*tir. Filmin ilerleyen sahnelerinde Vecihi, Yaşar Usta’nın kızı Fikret’e aşık olur ve bu aşkla birlikte komik ve duygusal anlar yaşanır. Vecihi’nin, her seferinde Yaşar Usta’dan kızını istemesi ve defalarca reddedilmesi, filmin komedi unsurunu oluştururken, sonunda Yaşar Usta’nın Vecihi’ye Fikret’i vermesi ise olayların çözüm noktasıdır.

Filmin Tamamını Buradan İzleyebilirsiniz!

“Gülen Gözler” Filminde Yaşar Usta’nın Kızı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.