1. Haberler
  2. Spor
  3. Görme Engelli Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda Zafer Adana GESK’in

Görme Engelli Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda Zafer Adana GESK’in

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğiyle ilk kez düzenlenen “Görme Engelli Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası” sona erdi. Turnuva, Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde “Kadınlar futbol oynarsa dünya yerinden oynar” sloganıyla gerçekleşti.

Şampiyonluk Adana GESK’in

Turnuvada birinciliği Adana Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK) elde ederken, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ikinci, Yukatel Denizlispor ise üçüncü oldu. Şampiyon Adana GESK, çıktığı beş maçta dört galibiyet alarak şampiyonluk kupasını kaldırırken, takımın yıldızı Gülşah Türk turnuvanın Gol Kraliçesi unvanını kazandı. 12 puanla birinci olan takımın başarısında büyük pay sahibi olan Türk, sakatlıklarına rağmen attığı 6 golle dikkat çekti. Gülşah Türk, ‘’Takımımız turnuvayı 12 puanla şampiyon olarak kapattı. Ben kendi adıma 6 gol attığım için çok mutluyum çünkü turnuvaya 1,5 yıldır hazırlanmama rağmen sakatlıklarım beni epey zorladı. Takımımla birlikte çıkıp gol katkısı sağladığım için çok mutluyum. 2025 yılında Hindistan’da dünya kupamız var. Bu bizim için çok önemli. Uluslararası arenada ilk defa resmi olarak yer alacağız. Bunun için çok heyecanlıyız. Milli takım olarak 2025 yılı başıyla da çalışmalara başlayacağız’’ dedi.

Görme Engelli Kadınlar Futbol Şampiyonası'nda Zafer Adana GESK’in 1

Dört gün süren şampiyonaya, Türkiye’nin farklı illerinden toplam 56 sporcu katıldı. Şampiyonaya, Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ve Kocaeli Görme Engelliler Spor Kulübü gibi takımlar katılım gösterdi.

“2025 Dünya Şampiyonasına Hazırız”

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Orhan Tanrıkulu, turnuvanın sonunda yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye’de düzenlemiş olduğumuz ve ‘Kadınlar futbol oynarsa dünya yerinden oynar’ sloganıyla yola çıktığımız Kocaeli’deki turnuvanın sonuna geldik. Bu organizasyona katılan, katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 2025 yılında düzenlenecek dünya şampiyonasına Türkiye olarak hazırız. Orada da kupalarımızı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Görme Engelli Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda Zafer Adana GESK’in
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.