1. Haberler
  2. ANKARA
  3. “Gençlik Parkı Sanat Günleri” Başladı

“Gençlik Parkı Sanat Günleri” Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin simge mekânlarından biri olan Gençlik Parkı’nı sanatın tüm renkleriyle yeniden canlandırıyor. “Gençlik Parkı Sanat Günleri” etkinliği, 15 sanatçı ve 10 asistandan oluşan 25 kişilik bir ekibin katılımıyla başladı. 27 Eylül’e kadar sürecek olan etkinlikte, atık malzemeler sanatçıların elinde yeniden hayat bulacak. Etkinliğin son gününde ise geri dönüşümle elde edilen eserler sergilenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’nın eski günlerine dönmesi amacıyla harekete geçerek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı öncülüğünde etkinliği düzenledi. “Gençlik Parkı” temalı sanat günleri, atölyelerden sergilere kadar birçok sanatsal faaliyeti 16.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere sunuyor.

Sanat etkinliğinin ilk beş gününde sanatçılar, atık malzemeler ve kilden heykeller yapacak. Ayrıca, foto safari ile parkın doğal güzelliklerinden esinlenerek fotoğraf ve resimler oluşturulacak. Eserler, son iki gün boyunca parkın çeşitli noktalarında sergilenecek ve doğa ile sanatın buluştuğu özel bir deneyim sunacak.

"Gençlik Parkı Sanat Günleri" Başladı 1

“Tüm Ankaralıları Bekliyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Çocukluğumuzun Gençlik Parkı’nı yeniden canlandırmak istedik. Çocukluğumuzda Gençlik Parkı sanat ile anılan bir yerdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de yine Gençlik Parkı’nı sanatla anacağı bir hale getirmek için bu hafta Sanat Günleri düzenliyor. Biz üniversitelerimizin güzel sanatlar fakültesinden resim, heykel, seramik ve fotoğraf sanatçılarıyla dolu dolu bir hafta geçireceğiz. Belediyemizin geri dönüşüm malzemeleriyle tüm hafta boyunca burada sanatçılarımız sanat eserlerini üretecekler. Önümüzdeki hafta da sergisi olacak. Her akşam 16.00-20.00 saatleri arasında hem müzik dinletilerini izleyeceksiniz hem dans ve pandomim gösterilerini hem de sanatçılarımızın çalışmalarını yakından izleyebileceksiniz. Tüm Ankaralıları bekliyoruz.”

“Gençlik Parkı Sanat Günleri” Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.