1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Gemlik’te Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali

Gemlik’te Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali

featured
service

Uzun bir aranın ardından, Gemlik’te yedi bölgeden ve 81 ilden onlarca farklı kültürün buluştuğu Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali yeniden hayata geçirildi. Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen ve beş gün süren festivale, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Gemlik’te Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali 1

Festivale katılan dernekler, yöresel kültürlerini tanıtma fırsatı bulurken, stantlarında hem üyelerini hem de tüm Gemliklileri ağırladı. Yerel yemeklerin ve halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte, kültürel paylaşımlar ön plandaydı. Festivalin koordinatörlüğünü Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu üstlendi.

Gemlik’te Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali 2

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, festivalde yaptığı konuşmada, derneklerin kültürlerin yaşatılmasındaki önemine dikkat çekti. Başkan Deviren, şu ifadeleri kullandı:

“Uzun bir aradan sonra, tekrar Hemşehri Derneği Festivali’nde birlikte olduk. Tam olarak arzu ettiğimiz festival bu değildi ama bir yerden başlamak gerekiyor. Hareketsiz kalmaktansa eylem içinde olmalıyız. Dernekçilik yapmak kolay değildir. Tabelayı astığınızda herkes oradadır ama sonra kimse kalmaz. Hemşehri kültürünü var edebilmek için dernekçilik yapılmalı. Hemşehri Derneklerimizin yok olmaması için bu festivali yapıyoruz. Çocukların gelecekten şüpheye düşmedikleri yarınları inşa edeceğiz. Kiminle, hemşehri derneklerimizle birlikte inşa edeceğiz! Ortak aklı üstün kılmak zorundayız. Gelecek yıl düzenleyeceğimiz festival ile derneklerimize daha fazla katkı sağlayacağız. Katılan tüm derneklerimize teşekkür ediyorum.”

Gemlik’te Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.