1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Gemlik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı. Kutlamalar, sabah saatlerinde ilçe protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı ve İskele Meydanı’ndaki gösterilerle devam etti.

Törenler kapsamında Milli Mücadele dönemini anlatan canlı heykeller ilçe merkezi ve İskele Meydanı’nda sergilendi. Kurtuluş Savaşı’nın sembol karakterlerine hayat veren sanatçılar, saatlerce sabit durarak ve zaman zaman pozlarını değiştirerek Gemliklilere o dönemin ruhunu yaşattı.

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı 1

Mehteran Eşliğinde Kortej Yürüyüşü

Kutlama programı, Atatürk Stadı’ndan başlayan ve Mehteran Takımı’nın eşlik ettiği kortej yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüş, İskele Meydanı’nda sona erdi ve meydanda kurulan sahnede Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Bursa’nın Kurtuluşu” konulu film gösterildi.

Ardından Gemlikli sanatçılar Aziz Yüksel, Gemlik Ritim Grubu, Cenap Şahin, Aslan Akdağ, Barış Bozyiğit ve Erdem Seyhan sahne alarak üç saat boyunca izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçılar, kurtuluş ve zafer coşkusunu müzikleriyle Gemliklilere aktardı.

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı 2

Kutlamalarda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Biz yaradılanı, yaradandan ötürü seven bir milletiz. Ne olursan ol yine gel diyenlerin neslinden geliyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız! Savaşmak kolaydır. Asıl olan, barış içinde güçlü bir ordu kurmaktır. Bu ordu bilim ordusudur. Gençler, bilimle, kalemle öne çıkın ki kem gözler size yan bakmaya korksun!”

Gemlik’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.