1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Öğrenci Merkezi Törenle Açıldı

Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Öğrenci Merkezi Törenle Açıldı

featured
service

Gemlik Belediyesi ve BORUSAN işbirliğiyle Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’ne kazandırılan Öğrenci Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, 246 kişilik iki amfi, sosyal tesisler ve kütüphane ile öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Açılış törenine Orhangazi Kaymakamı ve Gemlik Kaymakam Vekili Zafer Karamehmetoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, BORUSAN Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve BORUSAN Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Demircioğlu, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Aker, üniversitenin önceki rektörü Ahmet Saim Kılavuz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 50 yıldır eğitime devam ettiğini belirterek, Hukuk Fakültesi’nin 15 fakülte arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Eski rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise Gemlik Belediyesi ve Kocabıyık ailesinin destekleriyle yerleşkenin daha da geliştiğini ve öğrenciler için önemli bir kültür ortamı sağlandığını vurguladı.

Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Öğrenci Merkezi Törenle Açıldı 1

BORUSAN Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demircioğlu da Asım Kocabıyık’ın eğitim vizyonuna dikkat çekerek, “Asım Bey, hukuk eğitimini temel eğitimin unsuru olarak görmüştür. Yetiştirmemiz gereken gençlik, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençliktir. Öğretmeyi değil, öğrenmeyi öğreten bir eğitim sistemi olmalı. BORUSAN olarak bilim ve sanat konusunda ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise, “Asım Kocabıyık hayatı ve felsefesi ile Gemlik’e çok şey kattı. Bütün işletmelerin bu duyarlılığa sahip olmasını diliyorum. Gençler seslerini hiçbir siyasiye duyuramadılar ama söz veriyorum, burada olduğumuz sürece sizler hep önceliğimiz olacaksınız” diyerek tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde Öğrenci Merkezi Törenle Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.