1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gebze’de Katliam! Belediye’den Açıklama Geldi

Gebze’de Katliam! Belediye’den Açıklama Geldi

featured
service

Gebze’de ölmüş sokak hayvanlarına ait tepki çeken görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Gebze Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmekte olup, konuyla ilgili soruşturma açılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Gebze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görsellerindeki 16 köpeğin Balçık Barınağı ve çevresindeki sokaklardan, 3 köpeğin trafik kazası sonucu, 10 köpeğin ise sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, ölen kedilerden 9’unun çeşitli nedenlerle sokaklarda, 4’ünün trafik kazasında, 2 kedinin ise tedaviye yanıt vermeyerek yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
CHP’li Vekil Murat Emir’den Gebze Belediyesi’ne Sert Tepki: “Vahşetin Sorumlusu AKP’li Belediye”
Haberi görüntüle

Gebze Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçilmiştir.

Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri:
Balçık Barınağı alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze’de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir.

Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adeti tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir.
Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir.

Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek Belediyemiz ve hayvan severlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır.

Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmekte olup, konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır.”

Gebze’de Katliam! Belediye’den Açıklama Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.